Brent Van Moer gecharmeerd door steun Rode Duivels: “Heb Vertonghen bedankt”

Brent Van Moer gecharmeerd door steun Rode Duivels: “Heb Vertonghen bedankt”

© Cor Vos

woensdag 30 juni 2021 om 16:32

Geen topresultaat voor Brent Van Moer vandaag. De 23-jarige Waaslander was als jongere een tijdrittalent, maar heeft intussen de focus verlegd. “Naar de klassiekers en etappes in mooie rittenkoersen. En daar heb ik nog geen spijt van gehad.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik heb een rustige dag beleefd”, vertelde Brent Van Moer na zijn tijdrit. “Het was absoluut niet de bedoeling om vol te gaan.” Twee jaar geleden werd Van Moer nog Belgisch beloftenkampioen in deze discipline. En nog een jaar eerder pakte hij zilver op het WK.

“Maar de voorbije maanden heb ik steeds minder tijd in het tijdrijden geïnvesteerd”, zegt hij. “In zo’n tijdrit kan ik misschien top twintig halen. Dan focus ik liever op de klassiekers en etappes in mooie rittenkoersen. Daar heb ik nog geen spijt van gehad.”

Van Moer won intussen een rit in de Dauphiné en stal ook gisteren vele wielerharten met zijn aanvalslust en doorzettingsvermogen in de etappe  met aankomst in Fougères. Pas op 170 meter van de finish werd hij overspoeld door het peloton.

Op waarde geklopt
“Ik heb tal van mooie reacties gehad en dat doet uiteraard plezier”, lacht Van Moer. “Maar uiteraard had ik liever gewonnen. Nu ja, ik ben op mijn waarde geklopt. We wisten vooraf dat ik een halve minuut moest hebben om de laatste kilometer in te gaan. Ik heb alles gegeven, maar het was niet voldoende.”

Een van de reacties kwam vanuit Tubeke, waar de Rode Duivels hun kwartfinale tegen Italië voorbereiden. Zowat het halve team moedigde enthousiast aan, waarna Jan Vertonghen het videootje (zie onder) deelde op zijn Instagram-pagina. “Heel leuk. Ik heb Jan gisteravond nog een berichtje gestuurd.”

De komende dagen wil Van Moer het nog een keer proberen in de aanval. “Vrijdag, die rit van 250 kilometer, is misschien wel een mooie opportuniteit. Met een reële kans dat de ontsnapping standhoudt. Ook volgende week zie ik nog wel een of twee kansen, maar daarvoor moet ik het roadbook eerst nog wat beter bestuderen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jan Vertonghen (@jvertonghen)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marveloke 30 juni 2021 om 16:45

edit redactie: aangepast. Dank!

0
Remcoderksen 30 juni 2021 om 16:46

Heel leuk en aardig, Brent, maar je hebt kunnen winnen. Eigenlijk heb je je gewoon laten ringeloren en heb je net zoveel energie verspild als je mentor Thomas de Gendt zovaak heeft gedaan. Als je wat wilt verlaat dat zinkende schip Lotto dan en zoek exotischer oorden op. Met de typisch belgische Lotto mentaliteit kom je nergens.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone