Braspennincx en Van Riessen vol vertrouwen: “We zijn veel sterker geworden.”

maandag 2 augustus 2021 om 12:54
Braspennincx en Van Riessen vol vertrouwen: “We zijn veel sterker geworden.”

foto: Cor Vos

Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen grepen vandaag net naast een medaille op de teamsprint, maar barstten van het vertrouwen. Dat bleek uit het interview na afloop met de NOS. “We zijn veel sterker geworden”, zei Van Riessen.

Braspennincx kon dat voor zichzelf ook bevestigen. “Ik ben sterker dan ooit. Ik krijg verzetten rond die ik vroeger niet rond kreeg. We gaan zien wat voor uitslagen daar aan hangen.” Braspennincx en Van Riessen komen ook nog in actie op de keirin en de sprint.

Toch balen beide vrouwen ook een beetje van de vierde plaats. Van Riessen: “Dat is toch net jammer. We hadden ons niet voorbereid op dit onderdeel, omdat we onze focus gericht hebben op de individuele onderdelen. Dit onderdeel moesten we rijden dat hebben we heel goed gedaan.” Braspennincx: “Vierde is een mooi resultaat, maar natuurlijk kom je hier voor de medailles.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 2 augustus 2021 om 18:10

Geen enkele reactie? Dan zal ik de spits maar afbijten: klasse dames!

Turtlehead 2 augustus 2021 om 18:47

Hoezo: ‘dit onderdeel moesten we rijden’ ??!!
Raar verhaal. Koos weer?

Met een beetje voorbereiding had je dus een medaille gescoord.

Rondje 25 2 augustus 2021 om 21:02

Inderdaad. Om dat ze er toch zijn waarschijnlijk.
Wel zuur zo’n opmerking voor atleten/sporters die net zijn afgevallen terwijl ze mogelijk goed genoeg waren voor minimaal subtop, maar pech hebben omdat ze grote concurrentie voor zich hebben voor plaatsing.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair