Brandon Rivera breekt elleboog en ligt bij Egan Bernal in ziekenhuis

vrijdag 28 januari 2022 om 08:26
Brandon Rivera breekt elleboog en ligt bij Egan Bernal in ziekenhuis

Brandon Rivera - foto: Cor Vos (archief)

Brandon Rivera is na een valpartij tijdens een trainingsrit opgenomen in hetzelfde ziekenhuis als Egan Bernal. De Colombiaan, net als Bernal uitkomend voor INEOS Grenadiers, kwam donderdag ten val tijdens een training en liep daarbij een gebroken elleboog en een ontwrichte schouder op.

Volgens de politie verloor de 25-jarige Rivera tijdens zijn training de macht over zijn fiets en ging hij daardoor onderuit. Met een blessures aan zijn elleboog, die naast gebroken ook uit de kom was geschoten, en een ontwrichting in de schouder, komt hij er wel beter af dan zijn kopman. Beide INEOS-renners waren met een Zuid-Amerikaans deel van de ploeg op trainingskamp in Colombia, maar liggen nu in het Clínica Universidad de La Sabana in Bogota.

Hoe lang Rivera niet in actie kan komen voor de Britse sterrenformatie, is niet bekend.

Twee kleine ingrepen Bernal
Bernal botste maandag tijdens een training in Colombia op hoge snelheid tegen een stilstaande bus. De klimmer kwam met een gebroken ruggenwervel, rechterdijbeen en rechter knieschijf op de Intensive Care terecht. Ook liep hij meerdere gebroken ribben, een geperforeerde long en een borsttrauma op. De eerste operaties laten echter goede ontwikkelingen zien in zijn herstel.

Het laatste nieuws over Bernal kwam afgelopen nacht binnen: de artsen in het ziekenhuis hebben twee kleine operaties uitgevoerd. Dit ging om ‘secundaire’ ingrepen die gericht waren op het herstellen van een breukje in zijn middenhandsbeentje en op het herstellen van breuken in zijn mond en gebit.

Dit artikel delen:

14 Reacties

the student 28 januari 2022 om 08:40

Met een gebroken elleboog sturen ze je na je wat op te lappen rap weer naar huis hoor. Beetje rare titel….

Medicijnman 28 januari 2022 om 08:47

Dumoulin en Bouwman mogen wel oppassen, gevaarlijk trainingsgebied daar

Turtlehead 28 januari 2022 om 11:14

Er is in ieder geval wel een ziekenhuis :)

Dikke Vrouw 28 januari 2022 om 09:31

Wat een puinhoop :(
Nooit meer gaat trainen in Colombie zou ik zeggen veelst te gevaarlijk

harryjohan71 28 januari 2022 om 09:41

Bij deze valpartijen ligt de oorzaak bij de renners. Dit is een essentieel verschil. In Europa worden renners van de weg gereden.

Stelvio-fan 28 januari 2022 om 10:25

@harryjohan71: Ik weet niet of je wel eens in de landen in Zuid-Amerika geweest bent, maar zeker op de wat drukkere wegen en in de steden is dat echt heel gevaarlijk hoor. Daar wordt je ook zo van de fiets gereden. En op de minder drukke wegen kun je gemakkelijk beroofd worden.

Busschauffeurs die ritten van 15 uur of meer maken is daar redelijk normaal, die zijn echt niet 20 uur helemaal gefocust. En daarnaast rijdt iedereen gewoon vol gas daar.

Dikke Vrouw 28 januari 2022 om 11:12

Wat stelvio fan zegt

Verweggistan 28 januari 2022 om 10:28

Wel het toonbeeld van een trouwe knecht.

SchoonGeweten 28 januari 2022 om 10:45

“Volgens de politie verloor de 25-jarige Rivera tijdens zijn training de macht over zijn fiets en ging hij daardoor onderuit.”

Kwam geen chauffeur aan te pas in dit geval.

S.t.B 28 januari 2022 om 11:46

Ergens zal de queeste naar de marginal gains de grens van het betamelijke bereiken. Qua trainingsstages, voedingspatroon en materiaal.

Ik vrees echter dat die grens wordt opgerekt totdat (zoals in het EPO era) de gevolgen op korte en lange termijn volledig uit het zicht raken.
Zo zal Ineos bij hoog en laag beweren al dat deze narigheid in geen enkel verband staat met het trainen in een land waar de infrastructuur en verkeersregels op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn.

Nog niet zolang geleden stonden de ploegen in de rij voor alle rotzooi die dat ene extra procentje beloofde. Nu hoeft maar één promovendus te beweren dat trainen op grote hoogte in Antarctica 3 extra rode bloedlichaampjes oplevert, en de tickets zijn al geboekt.

Ineos had die stage meteen moeten afblazen na Bernals horrorcrash. Renners gaan nerveuzer koersen na getuige te zijn geweest van zo’n crash. Wat de gevolgen van nerveuzer koersen kunnen zijn hoef ik niemand hier uit te leggen. Ineos koos voor de wattages in plaats van de veiligheid. Ijskoud..

cyclotony 28 januari 2022 om 12:54

Ben benieuwd of deze crash ook op een TT-fiets was. Pidcock z’n ongeluk (en Ben Turner) vorig jaar was ook op een TT-fiets, wat volgens hemzelf de (hoofd) oorzaak was.

Polleke 28 januari 2022 om 14:54

Wat een knekelhuis…, dat die gasten uberhaupt nog een verzekering kunnen afsluiten…

Kelder is de Man 28 januari 2022 om 15:04

Geen idee hoe dat zit, maar lijkt me dat ze toch niet een standaardpremie betalen.

Erica-de-moeder-van-Niki 28 januari 2022 om 17:50

Voor iedereen die hierboven nu vraagtekens zet bij het trainen in Colombia: vergeet niet dat de twee gecrashte renners zelf Colombiaan zijn… Daar dus hun halve leven al getraind en gekoerst. Je gaat een Nederlander toch ook niet afraden om te trainen in Nederland vanwege alle vluchtheuvels en rotondes.

Headlines

Materiaalzone

Populair