Brandon McNulty schuift op in Parijs-Nice: “Het was een intense dag”

woensdag 10 maart 2021 om 18:02
Brandon McNulty schuift op in Parijs-Nice: “Het was een intense dag”

foto: Cor Vos

Primož Roglič was vandaag de grote winnaar in Parijs-Nice, maar ook Brandon McNulty deed prima zaken in de vierde etappe naar Chiroubles. “Het was een hele intense dag, maar ik had vandaag goede benen”, aldus McNulty, die nu derde staat in het klassement.

De 22-jarige Amerikaan van UAE Emirates moest aan de finish wel wat seconden prijsgeven op zijn directe concurrenten, maar wist de schade te beperken en schuift een plekje op in de stand. Het verschil met leider Roglič is nu 37 seconden. “Ik had wat problemen met positioneren voor de laatste sprint.”

“Ik ging relatief vroeg aan en had vandaag geen versnelling in huis. Ik ben echter wel blij met de vorm en ik had vandaag ook hele goede benen. Ik begon met klassementsambities aan deze Parijs-Nice en het is fijn om te weten dat ik nu op de goede weg ben. Na vandaag is duidelijk geworden dat Roglič in goede doen is, maar laten we de komende dagen nog even afwachten.”

Morgen staat er een relatief vlakke etappe naar Bollène op het programma. Op vrijdag, zaterdag en zondag volgen nog enkele zware ritten. Zo trekken de renners zaterdag naar de top van Valdeblore La Colmiane, terwijl het zondag tijd is voor de traditionele slotetappe naar Nice.

Dit artikel delen:

4 Reacties

lander luypaert 10 maart 2021 om 18:19

Top 5 in het eindklassement is haalbaar

KimJungPoels 10 maart 2021 om 18:25

Denk dat hij het zaterdag nog wel eens lastig kan krijgen en misschien ook zondag wel. Dan wordt pas echt beslist wie waard eindigt, en op dit moment lijken er wel vijf betere klimmers aanwezig dan Mcnulty.

xistnc 10 maart 2021 om 18:29

Ik had er meer van verwacht, mede door jouw enthousiasme. Hij kwam pas in een derde groepje achter Roglic over de streep.

Murcia 10 maart 2021 om 18:30

Door zijn ploeg prima afgezet en daarna gedaan wat hij moest doen. Ook Brandon is een tijdrijdende klimmer. Hij moet zijn eigen tempo blijven rijden en vandaag kon hij daardoor prima finishen. Voor een plek in de top 5 die haalbaar is zal vooral zaterdag belangrijk zijn. Lange klimmen waren vorig jaar iets minder zijn ding maar het is aan hem om te laten zien dat ook dit aspect is verbeterd. In elk geval een prima uitgangspositie. Vergelijk dit eens met de ellende bij INEOS hier.

Headlines

Materiaalzone

Populair