Brändle denkt aan aanval op werelduurrecord Campenaerts

vrijdag 22 november 2019 om 12:42
Brändle denkt aan aanval op werelduurrecord Campenaerts

foto: Cor Vos

Matthias Brändle denkt aan een plan om het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan te vallen. Het record staat sinds begin 2019 op 55,089 kilometer, gereden door Campenaerts in Mexico. “Ik denk niet dat het record van Victor onbreekbaar is”, zegt Brändle tegen Cycling Weekly.

“In mijn hoofd ben ik ermee bezig om het op een dag weer te proberen”, aldus Brändle. In 2014 was hij een van de eersten die het werelduurrecord 2.0 op zijn naam had staan. Hij reed toen in Zwitserland een afstand van 51,852 kilometer in een uur. Daarna werd de recordpoging ‘populair’.

“Toen ik dat deed, was het een klein project. Het duurde in totaal drie weken”, blikt Brändle terug. “Voor een goede voorbereiding heb je zes maanden nodig. Het is iets groots. Ik heb nog geen datum gepland. Ik weet ook niet of ik ooit nog een poging ga doen, maar het is een idee.”

Geen toestemming
De tijdrijder weet dat zijn huidige ploeg Israel Cycling Academy niet in zal stemmen met een recordpoging. “Dan moet ik een half jaar van het wegseizoen opgeven en dat is een probleem. Ploegen betalen ons om de koersen en niet om drie of vier maanden tijd te nemen”, aldus de Oostenrijker.

“Het is ook duur. Je pakt niet zomaar een fiets om dit te doen. Je moet naar elk detail kijken. Victor nam dat allemaal mee en hij besloot dat Mexico de beste locatie was. De eerste keer dat ik op een wielerbaan reed was vlak voor mijn poging in Aigle. Als ik het project weer oppak, dan doe ik dat met specialisten”, zegt Brändle.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Vinyakke 22 november 2019 om 14:54

Gaat dus niet gebeuren

0
Pietspeed 22 november 2019 om 14:58

“op een dag”…. Losse flodder, schot voor de boeg?
Mss hebben alle tijdrijders wel dat idee, en elke dag zo’n mededeling en WF heeft een jaar nieuws iig.

0
vanSpringel 22 november 2019 om 16:28

Ik denk mee.

Voor de liefhebbers heb nog ergens een dicht achterwiel.

0
Covadonga 22 november 2019 om 19:16

Het is duidelijk komkommertijd.

0
wielrenner 23 november 2019 om 07:47

Och dan hoeft hij maar een dikke 3 km harder te rijden dan in 2014. Hoe serieus moet je dit soort prietpraat nemen. Indien Rohan Dennis een poging wil wagen, tsja dat is wat anders hé.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone