Brammeier: ”Teleurgesteld in Omega Pharma-Quickstep”

zaterdag 3 november 2012 om 15:45

Brammeier

foto: Sirotti

Matthew Brammeier is niet erg te spreken over zijn ploeg Omega Pharma-Quickstep. In gesprek met Cyclingnews geeft hij aan dat de samenwerking tussen hem en de Belgische équipe alles behalve soepel is verlopen. Zo moest hij onder meer in de krant lezen dat zijn contract niet werd verlengd.

De Ier, die afgelopen seizoen voor de derde maal achtereen nationaal kampioen werd, deed zijn onaangename ontdekking halverwege september. ”Ik vernam het bij het lezen van de krant”, aldus Brammeier. De 27-jarige coureur las een artikel waarin de plannen van zijn ploeg werden beschreven en vond zijn naam nergens terug. ”Het feit dat er niet direct contact met me werd gezocht heeft me behoorlijk teleurgesteld.”

De relatie tussen hem en de ploegleiding was daarvoor al danig bekoeld. ”Ik had niet bepaald een superjaar. Ik voelde me er totaal niet thuis”, vertelt Brammeier over de stal van Patrick Lefevere. Brammeier werd met een stel andere coureurs weggeplukt na het ter ziele gaan van HTC- High Road, waar hij slechts één seizoen voor uitkwam. ”Ik wilde graag bij de HTC-jongens blijven omdat dit vertrouwd voelde. Ik maakte deel uit van het pakket. Achteraf blijkt dit een misstap te zijn geweest.” De hardrijder hoopt snel ergens onderdak te vinden maar kan tot nog toe niet rekenen op concrete interesse.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair