Bram Tankink wordt medekoersdirecteur Volta Limburg Classic

zaterdag 7 maart 2020 om 14:34
Bram Tankink wordt medekoersdirecteur Volta Limburg Classic

foto: Marcel Koch (archief)

Bram Tankink blijft actief in het wielrennen. De oud-prof van onder meer LottoNL-Jumbo is aangesteld als medekoersdirecteur van de Volta Limburg Classic. Op 4 april zal Tankink samen met Roy Packbier de Limburgse profwedstrijd vanuit de auto in goede banen leiden. 

“Het is weer een mooie vervolgstap in mijn carrière”, spreekt de in Limburg woonachtige Haaksberger tegenover 1Limburg over zijn nieuwe functie. “Eerst heb ik als wielrenner meegedaan aan de Volta Limburg Classic, en nu in de auto. Het is ook wel eens lekker om mee vooraan te rijden, dan zie ik de koers ook eens van voren. Het is hartstikke leuk om nu ervaring op te doen.”

Tankink kan zijn expertise en netwerk delen met de de Volta Limburg Classic om de wedstrijd toekomst bestendiger te maken. “Ik denk dat dat belangrijk is. Daarmee kan ik Roy Packbier (de andere koersdirecteur, red.) ook ondersteunen. Dat is ook goed naar de toekomst toe.”

“Ik ga in ieder geval met het vlaggetje zwaaien”, eindigt de Nederlander enthousiast. “Ik laat het lekker op me af komen en ik kijk er met veel plezier naar uit.”

Tankink stond in zijn carrière twee keer aan de start van de Volta Linburg Classic. Een zeventiende plaats in de editie van 2013 was zijn beste notering.

Dit artikel delen:

6 Reacties

FDJ 7 maart 2020 om 14:49

Mooi! Volta Limburg Classic is altijd een van de leukere koersen om te zien. Open koers en vaak mooie finales uitgetekend de laatste jaren. Eigenlijk jammer dat ze niet dichter op de Amstel op de kalender zitten. Ideale voorbereiding dan voor veel ploegen.

Samlambeej 7 maart 2020 om 14:57

Roy Packbier? Moet schitterend geweest zijn in die zijn studententijd.

Tuubke 7 maart 2020 om 15:01

Het zal geen dagtaak zijn, vermoed ik (behalve dan de dag van de koers). Overigens begint hij het managementjargon al een beetje onder de knie te krijgen met zijn uitpsraak: ‘naar de toekomst toe’.

Jasper11 7 maart 2020 om 17:57

Iemand uit Haaksbergen heet een Haaksbergenaar en geen Haaksberger. Ik kan het weten.

trickstuff 7 maart 2020 om 18:03

Medekoersdirecteur, dat staat goed op je CV.

Sjoerd102 7 maart 2020 om 20:29

Als hij de start dan maar niet mist ;-)

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone