Bram Tankink richt nieuw platform op voor fietsavonturen met oud-profs

donderdag 30 september 2021 om 09:02
Bram Tankink richt nieuw platform op voor fietsavonturen met oud-profs

foto: Marcel Koch (archief)

Bram Tankink heeft een nieuw platform gelanceerd, waarop fietsers samen met voormalig en huidige profwielrenners een fietsavontuur kunnen beleven. Het heet Ridemeister en biedt fietsers de kans om met bekende wielrenners tochten te maken door diverse gebieden.

“De mooiste routes, professionele expertise, regionale kennis, kleine groepen en persoonlijke interactie staan centraal”, staat in een persbericht van Ridemeister. De regio’s die nu al aangedaan worden zijn onder meer Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nepal en Kenia.

Tankink vult met Ridemeister een behoefte in, zegt hij. “Wij geloven dat de beste en leukste ervaring om ergens in de wereld te gaan fietsen samen met een lokale expert is. Een pro met ervaring en expertise, die de mooiste wegen in de regio kent en je ook kan vertellen wat er naast de fiets allemaal te beleven is. Een platform dat dit zo eenvoudig en toegankelijk aanbiedt was er nog niet”, aldus de oud-renner van Rabobank en Quick-Step.

Het idee is bedacht door Bart ten Teije. Volgens hem wordt het plan goed ontvangen door de ex-profs. “Ridemeister wil de expertise van de absolute pro’s overal ter wereld en voor iedereen makkelijk toegankelijk maken. Tegelijkertijd biedt het platform voor ex-professionals eenvoudig toegang tot een grote groep wielerfans en opent het ook voor hen nieuwe netwerken”, zegt Ten Teije.

Naast Tankink hebben ook Karsten Kroon, Thomas Dekker, Lars Boom, Maarten Tjallingii, Stef Clement, Michel Kreder, Paul Martens, Dennis van Winden, Rick Flens Nikolas Maes, Stijn Vandenbergh, Serge Pauwels, Ine Beyen, Jolien D’hoore, Belle de Gast, Iris Slappendel, Roos Hoogeboom en Lucy van der Haar zich bij Ridemeister aangesloten. Het doel is om dat aantal (ex-)profs snel uit te breiden, binnen en buiten Europa.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 30 september 2021 om 09:13

Brammeister is een stuk slimmer dan hij op het eerste gezicht lijkt. Leuke vent gezellig initiatief!

0
De Cabybara van de Conradkade 30 september 2021 om 09:43

Worden het zulke avonturen als T. Dekker in zijn boek beschrijft?

0
oliebol 30 september 2021 om 10:00

Genoeg handdoekjes meenemen dan.

0
Bimbo Visma 30 september 2021 om 10:06

Jammer dat Serge meegaat als je naar Luca wil met Ine Beyen

0
Alfons Haavers 30 september 2021 om 10:16

Knappe verschijning, maar ik kan er moeilijk naar luisteren eerlijk gezegd. De meerwaarde van haar reportages in Vive le vélo ontgaat me meestal ook totaal.

0
Mystieke_Monnik 30 september 2021 om 10:57

Leuke uitjes voor de bemiddelde MAMILs!

0
LeDouche 30 september 2021 om 18:28

Bram was toch van de duurzaamheid? Rondje Lauwersmeer met Pieter Weening is minstens zo tof als een lange vliegreis naar West-Zaire om daar je champagnepens met een verveelde ex-pro te reduceren ; )

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone