Bouhanni nog altijd onzeker voor Tour: “Zijn gedrag in Occitanie was verkeerd”

Door , zaterdag 30 juni 2018 om 13:22
Bouhanni nog altijd onzeker voor Tour: “Zijn gedrag in Occitanie was verkeerd”

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

De soap tussen Nacer Bouhanni en zijn werkgever Cofidis blijft maar voortduren. De Franse sprinter zou zich de afgelopen maanden onmogelijk hebben gemaakt vanwege wangedrag en het uitblijven van resultaten. De laatste weken is Bouhanni echter weer aan de winnende hand. “Bij het maken van de Tourselectie kijken we echter naar het totale plaatje, en niet enkel naar de recente resultaten”, waarschuwt teammanager Cédric Vasseur in L’Equipe zijn protegé.

Ondanks vijf zeges in zeven weken tijd is Vasseur niet te spreken over het gedrag van Bouhanni tijdens de voorbije Route d’Occitanie. De Fransman won daar de openingsetappe, maar zou eigenlijk de spurt aantrekken voor ploeggenoot Christophe Laporte, die uiteindelijk tweede werd. “Dat waren de instructies. Maar waar Christophe bereid is om zichzelf op te offeren voor anderen, heeft Nacer daar meer moeite mee.”

“De orders zijn met andere woorden compleet genegeerd. Het gedrag van Nacer brengt de balans van de ploeg in gevaar. We besloten daarom ook om ze niet allebei op te stellen in Paris-Chauny, om zodoende niet meer olie op het vuur te gooien”, aldus Vasseur.

De vraag is wat dit geeft voor het Frans kampioenschap van morgen, waar beide kemphanen – die op voet van oorlog met elkaar leven – wél aan de start verschijnen. “We kunnen nu niet meer verwachten dat ze zullen samenwerken. De renners zijn daarom vrij om te kiezen voor welke sprinter ze werken. Het belangrijkste is dat Cofidis wint.”

Cofidis-voorzitter Thierry Vittu over gedrag Bouhanni: “Was heel erg verkeerd”
Iemand die ook kritisch is op Bouhanni, is Cofidis-voorzitter Thierry Vittu. In zijn column in L’Equipe laakt hij het gedrag van de Franse sprinter. “Wat hij deed in Occitanie was heel erg verkeerd. We moeten echter geen overhaaste conclusies trekken. Vasseur maakt de Tourselectie, maar ik wil wel gekend worden in zijn beslissingen.”

“Alles is nog mogelijk omtrent de Tour, maar het is een gedurfde beslissing om iemand als Nacer Bouhanni niet mee te nemen”, aldus Vittu. Vasseur zelf houdt zich wat meer op de vlakte, maar waarschuwt zijn renner. “Bij het maken van de selectie kijken we niet alleen naar recente uitslagen, maar naar het totale plaatje.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Matt89 30 juni 2018 om 13:28

Niet meenemen. Nare vent. Geef Laporte maar de kans. Kan best wel eens gaan verrassen met een paar top 5 noteringen.

wim397 30 juni 2018 om 13:29

Geef mij maar Laporte !

Thomas030 30 juni 2018 om 13:32

Tussen de regels door lees je dat Bouhanni niet mee gaat. Jammer houdt wel van een beetje reuring!

Dumoulist 30 juni 2018 om 13:48

"De renners zijn daarom vrij om te kiezen voor welke sprinter ze werken"

Zo zorg je wel voor erg veel verdeeldheid binnen de ploeg. Deze methode kan niet goed zijn voor de sfeer binnen het team.

jsprunk 30 juni 2018 om 13:48

Dus de ploegleider wil hem thuis laten, maar mag dat niet van de sponsor?
Overigens ook wel bijzonder om Bouhanni de opdracht te geven om de sprint aan te trekken voor Laporte.

Ab Normaal 30 juni 2018 om 13:52

Kortom: die gaat niet mee.

ZwartebroekengeIetrui 30 juni 2018 om 13:55

Ik snap Bouhanni niet, eerst zijn de resultaten er niet, dan komen de resultaten en dan gaat hij dit soort streken uithalen. Wat een mafkees.
Toch hoop ik dat hij wel naar de tour gaat want het is een goede sprinter. Ik denk dat hij beter is dan Laporte.

mark vv 30 juni 2018 om 13:57

Niet meenemen. En ontslaan. Die gast geeft keer op keer problemen.

hardfietser 30 juni 2018 om 14:04

Voel een Coquardje aankomen. Had toch vorig jaar bonje met zijn ex-ploeg?

Thijs E 30 juni 2018 om 14:08

“waarschuwt teammanager Cédric Vasseur in L’Equipe zijn protegé.”

Bouhanni is niemands protegé, hij is bij Cofidus meer op de persona non grata Tour (pun intended)

Bazzz 30 juni 2018 om 14:12

Bijzonder dat Bouhanni in zo'n koers teamorders niet opvolgt. Op deze manier kan hij niet verwachten dat anderen , zoals Laporte wel voor hem gaan werken tijdens bijvoorbeeld een Tour de France.
Een domme actie, waarmee je uiteindelijk jezelf te kort doet. Je moet je teamgenoten ook wat gunnen zo af en toe!

kielabokki 30 juni 2018 om 14:19

Werd zelfs zo gek bij Cofidis dat de hele ploeg aan het halal voer moest. En niet voor een modelprof, maar voor enfant terrible Bouhanni.
En dan nu opeens weer spreken over teamgeest en nog meer van dat soort gedoe? Nee nee, jullie hebben dit Zwelgje tot een nog groter monster gemaakt. Succes er mee!

Martinho237 30 juni 2018 om 14:28

Wat een amateurs bij Cofidis. “De renners moeten zelf maar bepalen voor welke sprinter ze willen werken.” Wat een puinhoop. Bouhanni heeft talent, maar is een recidivist die zich niet kan gedragen. Het is maar wat voor boegbeeld je wilt hebben voor je ploeg. Iedereen met gezond verstand had ‘m al lang op straat gezet. Maar met een beetje pech wordt ie nationaal kampioen en dan zie ik Cofidis Bouhanni niet thuislaten.

jooprioolpijp 30 juni 2018 om 14:37

Dat de andere renners maar moeten zien voor wie ze werken is ofwel heel erg slecht management of een doortrapte truc om Bouhanni duidelijk te maken dat het hele team genoeg van hem heeft en niet alleen het management. Ik denk het laatste. Exit Bouhanni bij Cofidis.

Mwielerfan 30 juni 2018 om 14:58

Als het hele team hem zat is kan het management beter hem aan de kant zetten als zij dat ook zijn. Of anders het team onder controle krijgen. Dit is echt de slechtste oplossing denkbaar.
Bouhanni is natuurlijk een idioot om ploeg orders te negeren. Aan de andere kant vraagt de ploeg om resultaten en geeft ie die. Je kunt je afvragen waarom de ploeg dit soort gedrag uitlokt door hem te vragen als leadout te fungeren voor zijn concurrent. Dat deden ze bij HTC zelfs niet destijds bij greipel

ChefSpijker 30 juni 2018 om 16:31

Die Vasseur mag ook wel op een cursusje people-management. Lijkt wel alsof hij continu de media opzoekt om Bouhanni te kakken te zetten. Uiteindelijk denk ik dat zowel Laporte als Bouhanni in de sprints geen potten kan breken in de Tour. Dus neem je lekker alleen Laporte mee en ga je met Bouhanni naar Polen en de Vuelta waar wel op WT-niveau gewonnen kan worden.

Frits des Jeux 30 juni 2018 om 17:09

Buiten het moeilijke karakter van deze jongen: wat heeft de beste man gepresteerd in de Tour? Opgaves en niet starten door een vechtpartij.

Ik zou Laporte de kans geven. Zal allicht een paar keer top 5 rijden in de Tour, maar veel verder komt Nacer Bouhanni ook niet.

Mwielerfan 30 juni 2018 om 19:24

Je stelt de verkeerde vraag. Wat heeft de beste man gepresteerd in vuelta en giro? Veel. In de giro tegen greipel ook als ik me niet vergis, toen die nog bij de beste 3 sprinters zat. Won ook wel eens tegen kitten en cavendish in kleinere koersen. Wel paar jaar geleden inmiddels allemaal. Maar als je doet alsof het niks is dan ben je waarschijnlijk pas net wielervolger? En nog niet zo’n beste ook want je had vandaag kunnen lezen in een artikel dat hij 5-6 jaar terug al Frans kampioen was. Zijn ontwikkeling liep toen net voor op demare.

Chaba 30 juni 2018 om 21:03

Bouhanni en laporte gaat niet werken dus moet je een keuze maken. Ik denk wel dat Bouhanni iets sneller is maar Laporte zal toch wel de toekomst gaan worden bij Cofidis.

Frits des Jeux 30 juni 2018 om 21:14

@mwielerfan jij trekt even de verkeerde conclusies. Bouhanni en de Tour zijn geen goed huwelijk gebleken. Daarom juist de vraag waarom weer de Tour voor hem? Laat Laporte daar maar als kopman aan proeven. Dan kan Bouhanni naar de Vuelta.

Covadonga 30 juni 2018 om 23:03

Cofidis vaart er wel bij. Zoveel publiciteit kreeg het nog nooit.

KennyKlimmen 1 juli 2018 om 00:35

Is bouhanni een prototype mocro die druk, weelde of publiciteit niet aankan?

lottojumbofan 1 juli 2018 om 09:01

Wat een naar mannetje zeg

leegloper 1 juli 2018 om 11:29

Laten we niet doen, alsof Bouhanni nooit werkt voor een ander. In Occitanie reed hij ook bergop op kop voor Navarro:
https://www.laroutedoccitanie.fr/wp-content/uploads/2018/06/3b5f67da-9c84-4202-b283-2848ce134877-1024×576.jpg

Net als jooprioolpijp verdenk ik het management ervan dat ze hopen dat iedereen voor Laporte werkt binnen het team. Wat zou het grappig zijn als Bouhanni dan toch nationaal kampioen wordt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair