Bos: “Zie het helemaal zitten met Alberda”

dinsdag 1 december 2009 om 13:26

Theo Bos heeft vandaag in Sportweek gereageerd op de aanstelling van Joop Alberda als algemeen manager manager bij zijn nieuwe werkgever Cervélo. Hij verheugt zich nu al op de samenwerking met Alberda.

Bos leerde Alberda indertijd nog als baanwielrenner kennen op de Olympische Spelen van 2004, waar de Fries chef de mission was. “Ik was erg te spreken over die samenwerking. Het was mede aan hem te danken dat bij mij alles klopte: Joop liet niets aan het toeval over.”

De 26-jarige Bos beschouwt het feit dat Alberda een onbekende is in de wielerwereld, niet als een nadeel. “Dat kan verfrissend werken. Hij heeft in veel andere sporten rondgekeken door zijn baan bij NOC*NSF. Van een structuur opzetten en coaching weet hij veel. En Joop zet overal zijn tanden in. Ik zie het helemaal zitten.”

Bos vindt zowel zichzelf als Alberda helemaal bij de ploeg passen. “Perfectionisten als hij en ik zitten hier prima op onze plaats. Er is ruimte voor nieuwe ideeën. Het motto van de ploeg is: hoe gekker hoe beter”, besluit hij.

Lees ook:
Joop Alberda naar Cervélo

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair