BORA-hansgrohe versterkt zich met Nils Politt

maandag 3 augustus 2020 om 10:10
BORA-hansgrohe versterkt zich met Nils Politt

foto: Cor Vos

Nils Politt verlaat aan het einde van het seizoen Israel Start-Up Nation voor BORA-hansgrohe. Bij de Duitse ploeg ondertekende de allrounder een driejarig contract. Hij moet daar de klassieke kern gaan versterken.

Teambaas Ralph Denk is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “We zijn al langer geïnteresseerd in Nils, maar dat is geen geheim. Ik denk dat het consistente pad dat BORA-hansgrohe bewandelt hem uiteindelijk mede overtuigde. Nils is natuurlijk een versterking voor onze klassieke ploeg, maar we zien ook nog steeds potentieel in hem als renner. We willen dit de komende jaren volledig ontwikkelen, zoals we ook al deden met renners als Ackermann, Buchmann en Schachmann.”

Voor Politt (26) voelt zijn transfer als een hereniging met zijn jeugdvrienden. “Dat maakte de keuze voor mij vrij gemakkelijk. Ik ken verschillende renners al een aantal jaar en ik kijk ernaar uit om met ze te koersen. Voor de klassiekers hebben we volgend jaar een erg sterk team en dat is ook een nieuwe situatie voor mij. De laatste jaren was ik vaak een eenzame strijder, om het zo te zeggen, in die koersen. Tactisch zal dit ons zeker enorm veel mogelijkheden bieden.”

Politt tekende voor het seizoen 2016 zijn eerste profcontract bij Katusha, waar hij vier seizoenen zou rijden. In die periode ontpopte hij zich tot een echte klassiekerspecialist en werd hij in 2019 vijfde in de Ronde van Vlaanderen en een week later tweede in Parijs-Roubaix, nadat hij in een sprint op de beroemde wielerbaan zijn meerdere moest erkennen in Philippe Gilbert. Nu koerst hij voor Israel Start-Up Nation, maar al na een seizoen sluit hij dat hoofdstuk af.

Dit artikel delen:

18 Reacties

jvh93 3 augustus 2020 om 10:17

Bora is ook on fire hoor, kunnen ook een behoorlijk ploeg neerzetten straks overal waar ze starten (voor zover dat nu al niet het geval was)

0
Vinyakke 3 augustus 2020 om 10:18

Sterke renner hoor, wordt een stevige ploeg op die manier. Al mocht er na het uitdoven van de sagan-kaars wel wat bij voor het voorjaar.

0
Wheely 3 augustus 2020 om 10:19

Mooie transfer, hopelijk staat hij op gelijke voet met Sagan daar en kunnen ze samen een sterk blok vormen.

0
hartstikkebedankt 3 augustus 2020 om 10:24

Heeft Sagan een heel sterke bliksemafleider aan en Bora weer een sterke Duitser. De vier sterkste Duitse coureurs op verschillende terreinen Buchmann, Schachmann, Politt en Ackermann allemaal in één ploeg. Dat doen ze toch wel heel sterk. Ben benieuwd wat de Oostenrijkse enclave Konrad, Mühlberger en Grossschartner gaat doen. Die lopen allen af. Majka zal wellicht ook vertrekken.

0
john 3 augustus 2020 om 14:08

En de Vijfde fiets minimaal nog een jaar bij Jumbo

0
Komi 3 augustus 2020 om 10:47

Zeer sterke renner voor het voorjaar. En kan goed uitpakken voor sagan. Hij kan dan blijven zitten als er schifting is met nils erin.

0
Romāns Vainšteins 3 augustus 2020 om 10:59

Alle wrede Duitsers verzamelen !

Mooi man, hoog tijd dat de Russen en Amerikanen ook weer eens dergelijke ploegen gaan opbouwen.

0
dynamo 3 augustus 2020 om 14:33

niet helemaal mee eens, russen zitten nog steed te dopen, zie wada.
en de laatste 2 amerikaanse tour winnaars bleken ook beiden zeer goede dokters te hebben, een schande voor de sport, ik vind zowie zo dat lance armstrong een verbod moet krijgen om in een straal van 10 km bij het wielrenner te komen, de man heeft niks meer bij het wielrennen te zoeken, jaren voor piet snot zitten kijken, en degenen zonder doping werden aan de kant gezet, die tijd maar snel vergeten.

0
Secondant 3 augustus 2020 om 11:04

Echt bewonderingswaardig hoe die ploeg van een compleet nieuwe en onbekende WT-toetreder in 2017 is uitgegroeid naar absolute publiekslieveling in 2020. Je kunt moeilijk niet van deze ploeg -en al zijn renners- houden. Hoge gunfactor, die Ralph Denk doet dat knap.

0
Wheely 3 augustus 2020 om 12:17

Ja daar is over nagedacht!

0
kelderfan 3 augustus 2020 om 11:23

Mooie aanwinst voor Bora; die goed bezig zijn.
Van dat Oostenrijkse blok zijn er al een paar verlengd.

0
Samlambeej 3 augustus 2020 om 11:43

Vind al die -mannen en sschnorren uit Oostenrijk bitter weinig kleur hebben doch zijn het hele goeie renners. Sagan had al 3 bonken van bodyguards en met deze vegroot je ook nog eens je winstkansen.

Ploeg heeft wel identiteit, dat met zekerheid.

0
hartstikkebedankt 3 augustus 2020 om 11:50

Ackermann is wel een enthousiaste kerel altijd toch?

0
Samlambeej 3 augustus 2020 om 11:55

Ja inderdaad die heeft altijd wel een plezierige uitstraling.

0
Romāns Vainšteins 3 augustus 2020 om 14:33

Buchmann > heerlijk anoniem
Schachmann > heerlijk sneaky
Politt > heerlijk herkenbaar

0
Hollow Knight 3 augustus 2020 om 11:51

Goede aankoop, zou me niet verbazen mocht hij uitgroeien tot echte winnaar bij Bora. De Duitsers lijken daar iets meer te kunnen dan elders (en dit is geen verdachtmaking, ik neem aan dat de begeleiding daar gewoon heel goed is).

0
dynamo 3 augustus 2020 om 14:23

ja, wordt een sterke ploeg, met veel kansen, eindelijk beetje van (sky) ineos als alleen heerser af, jumbo visma ook leuk op sterkte, valt er weer wat te beleven, denk dat ineos wel zal moeten wennen, dat ze dominanten rol kwijt zijn, moeten nu ook fietsen voor wat ze waard zijn, dq schat ik ook hoog in, maar zou willen zeggen:welkom Polittmann.
p.s. zo n grote vent houd je wel uit de wind.

0
ProfrondeZevenbergen 3 augustus 2020 om 19:37

Ineos alleenheerser. Kijk je alleen de Tour of zo?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone