BORA-hansgrohe met meerdere speerpunten naar Lombardije
foto: Cor Vos
zaterdag 5 oktober 2019 om 11:51

BORA-hansgrohe met meerdere speerpunten naar Lombardije

BORA-hansgrohe zal met een sterke ploeg aan de start van de Ronde van Lombardije. Zo rekent de Duitse WorldTour-ploeg op Italiaans kampioen Davide Formolo, Rafał Majka, Emanuel Buchmann en Maximilian Schachmann, stuk voor stuk renners die een rol kunnen spelen in de finale.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We beginnen bij Formolo: de 26-jarige Italiaan finishte dit seizoen knap als tweede in Luik-Bastenaken-Luik. De explosieve klimmer – die volgend jaar zal uitkomen voor UAE Emirates – moest door een valpartij echter opgegeven in de Vuelta a España. Sindsdien zoekt Formolo tevergeefs naar zijn topvorm, maar wellicht dat de renner een rol kan spelen in de finale van de Ronde van Lombardije.

BORA-hansgrohe rekent met Schachmann ook op de Duitse kampioen. De 25-jarige coureur uit Berlijn maakte indruk in het voorjaar door drie etappes te winnen in de Ronde van het Baskenland. Daarnaast won hij de GP Industria & Artigianato en werd hij derde in Luik-Bastenaken-Luik. In de voorbije Tour de France moest Schachmann dan weer opgeven na een zware valpartij in de individuele tijdrit.

Verschillende kanshebbers 
Het is dus afwachten hoe het met de vorm is van Formolo en Schachmann. Van Rafał Majka weten we dat hij goede benen heeft. De Pool finishte namelijk als zesde in de Ronde van Spanje. Bovendien liet de ervaren Majka al mooie dingen zien in het vijfde en laatste wielermonument: zo werd hij vorig jaar nog zevende. Ook Emanuel Buchmann is een renner om in de gaten te houden, al wist hij na zijn succesvolle Tour geen uitslagen meer te rijden.

De zevenkoppige selectie bestaat verder nog uit de Italiaan Cesare Benedetti en de Oostenrijkers Gregor Mühlberger en Patrick Konrad. Die laatste werd dit jaar nog zesde in de Clásica San Sebastián en zevende in de Waalse Pijl.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-it Ronde van Lombardije (12 oktober) 
flag-de Emanuel Buchmann
flag-at Patrick Konrad
flag-at Gregor Mühlberger
flag-it Cesare Benedetti
flag-it Davide Formolo
flag-pl Rafał Majka
flag-de Maximilian Schachmann

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2019 12:09
Zo n Formolo gun ik dit wel, meer dan die -mannnetjes
5 oktober 2019 12:12
so wat is dit voor n ploeg joh, kunnen heel de wedstrijd bepalen
5 oktober 2019 13:30
Goede genade, wat een team! Geen wonder dat ze tweede staan in de WT.

Reacties zijn gesloten.