‘BORA-hansgrohe haalt bezem door staf, sportieve leiding in handen Rolf Aldag’

woensdag 15 september 2021 om 09:03
‘BORA-hansgrohe haalt bezem door staf, sportieve leiding in handen Rolf Aldag’

Rolf Aldag - foto: Cor Vos (archief)

Bij BORA-hansgrohe gaat de bezem na dit seizoen niet alleen door de selectie, maar ook door het management. Volgens Radsport-News.com mogen ploegleiders Enrico Poitschke, André Schulze en Steffen Radochla na jaren trouwe dienst vertrekken. Rolf Aldag zou de nieuwe sportieve manager worden.

Meerdere bronnen melden aan het Duitse medium dat Poitschke, Schulze en Radochla in 2022 niet meer tot de staf behoren van BORA-hansgrohe. Als nieuwe sportief manager heeft de WorldTour-ploeg voormalig wielrenner Rolf Aldag in beeld. Die rol wordt momenteel ingevuld door Poitschke. Aldag is werkzaam bij Bahrain Victorious, maar zou dus de overstap maken.

Oud-profs Torsten Schmidt (49) en Enrico Gasparotto (39) worden naar verluidt de andere ploegleiders van BORA-hansgrohe. Schmidt heeft een verleden als ploegleider bij Katusha-Alpecin en werkt nu nog als jeugdtrainer actief in de regio Noordrijn-Westfalen. Gasparotto is ploegleider bij Nippo-Provence-PTS, een continentale ploeg die gelieerd is aan EF Education-Nippo.

BORA-hansgrohe wil de wisseling van de wacht in het management niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. Wel laat het team weten dat Jan Valach samen met het kamp-Peter Sagan vertrekt. “Daarom moeten wij om ons heen kijken. Daarover is alleen nog niets besloten”, laat persman Ralph Scherzer weten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

RodyTur10 15 september 2021 om 09:51

Torsten Schmidt (ex-Gerolsteiner) en Rolf Aldag (ex-Telekom, ex-Bahrain).

0
dikkechaap 15 september 2021 om 10:30

Ze maken zich daar niet bepaald druk om een dopingverleden of een verdacht c.v. zo te zien. Misschien rekenen ze op de “zuiverende werking” van Bora?

0
Natte spons 15 september 2021 om 11:34

Ach als je weet dat in die tijd waarschijnlijk 90% van het peloton aan de prestatiebevorderende middelen zat, dan zijn oud renners, die voor 2005 (of zoiets) in het peloton reden eigenlijk allemaal verdacht.

0
dikkechaap 15 september 2021 om 15:29

Dat klopt, daar moet je dan ook heel terughoudend mee omgaan. Er zijn een aantal manier om dat zuiver en verstandig te doen. Je zou in ieder geval openheid moeten betrachten; dopeurs die er mee zijn weggekomen zij het ergst om in huis te halen. Die geven namelijk totaal het verkeerde voorbeeld aan de nieuwe generatie. En verder zoveel mogelijk talent van buiten het wielrennen aantrekken, met een mix van noodzakelijke kwaad: ervaren renners die hun fouten hebben toegegeven.
Voor doktoren is dit zo mogelijk nog belangrijker. Daarom is het ook zo ontzettend schadelijk en schaamteloos dat Quickstep nog steeds met een aantal mensen in hun huidige medische staf werkt.

0
Turtlehead 15 september 2021 om 12:02

Nou, de prestaties zullen een stuk verbeteren in de loop van volgend seizoen…

0
Jean Dumas 15 september 2021 om 14:31

Dat is vreemd. Tactisch uitstekend geleide ploeg.
Bij Movistar blijft iedereen zitten. Verder geen commentaar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone