BORA-hansgrohe buigt voor Martínez: “Kämna en Schachmann hebben geen fout gemaakt”
Lennard Kämna - foto: Cor Vos
vrijdag 11 september 2020 om 19:32

BORA-hansgrohe buigt voor Martínez: “Kämna en Schachmann hebben geen fout gemaakt”

BORA-hansgrohe stond na de dertiende etappe van de Tour de France met lege handen. Lange tijd leek Maximilian Schachmann vanuit de vroege vlucht solo op weg naar de ritzege, maar hij werd op de slotklim bijgehaald door ploegmaat Lennard Kämna en – de uiteindelijke ritwinnaar – Daniel Felipe Martínez. “Ik dacht dat ik een goede kans had, maar Martínez reed erg sterk en won de sprint”, blikt Schachmann terug.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kämna: “Ik wilde Martínez lossen”
Nadat Schachmann bijgehaald werd, verloor Kämna een titanengevecht van zijn Colombiaanse medevluchter. “Ik wilde Martínez lossen in de finale omdat ik ik weet dat ik geen sprinter ben, maar hij liet zien dat hij sterk was. Hij had een goede versnelling in de laatste meters, terwijl ik bijna stilstond”, beschrijft Kämna de finale.

“Ik voelde mij echt goed op de slotklim. Daarom heb ik ook een paar aanvallen geplaatst, maar Martínez bleef maar in mijn wiel”, zegt hij. “Ik had al deze inspanningen graag afgemaakt, maar het is niet anders. Ik kan er nu niets meer aan veranderen. Er komen nog een paar etappes aan waar ik hoop te kunnen winnen.”

Maximilian Schachmann – foto: Cor Vos

Schachmann: “Ik voel mij beter en beter worden”
Zijn ploeggenoot Maximilian Schachmann perste er in de finale een lange solo uit, die strandde op anderhalve kilometer van de meet. “We wilden graag winnen vandaag. Ik wist dat de laatste twee beklimmingen niet op mijn maat waren, dus probeerde ik eerder aan te vallen.

De Colombiaan reed, met Kämna in zijn wiel, zelf het gat dicht op Schachmann en won vervolgens ook de sprint. “Al dacht ik zelf dat Lennard een goede kans had op de ritzege. Dat liet hij ook zien, want aan de finish was het heel close”, zegt Schachmann. “Zelf voel ik mij beter en beter worden. Ik ben blij dat er iets van mijn oude vorm terugkeert. Ik heb nog een paar rustige dagen nodig en kijk dan hoe mijn benen voelen in de laatste week.”

‘Een grote BORA-hansgrohe-show’
Ploegleider Enrico Poitschke verwijt zijn renners niets. “We hadden de juiste renners mee in de vlucht en zij hebben topwerk geleverd om erbij te zitten. Ze hebben briljant samengewerkt en voerden in de finale een grote BORA-hansgrohe-show op. Ik denk niet dat ze een fout gemaakt hebben. Er was alleen een renner sterker”, reageert Poitschke.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
11 september 2020 19:40
Martinez was uitgekookter dan de Bora-mannen.
    11 september 2020 19:45
    En sterker.
    11 september 2020 19:47
    Toch had ik het idee dat als Kämna iets langer wacht hij de rit wel wint. Maar tactisch verder weinig fout gedaan en er een mooie koers van gemaakt met z'n tweetjes.
    11 september 2020 19:47
    De Bora mannen hebben er wel wat van geleerd. :)
11 september 2020 19:49
Uitgekookter? Gewoon sterker.
Als je 2 klimmen al t kopwerk doet en de sprint ben je gewoon de sterkste.
Kamnä en Schachmann desondanks het ploegenspel perfect gespeeld
11 september 2020 20:53
"Daarom heb ik ook een paar aanvallen geplaatst, maar Martínez bleef maar in mijn wiel”

Als je het zo stelt zou je bijna denken dat Martinez de plakker was. Mss moet Kamna zeggen "ik dacht beter uitgerust te zijn nadat Martinez al het werk deed, ik gaf twee speldenprikken, maar de Colombiaan was simpelweg te sterk vandaag"
    11 september 2020 21:59
    Gelukkig zegt ie het anders, Titaantje ;-)
11 september 2020 22:14
De kärma van Bora lijkt lek. Benieuwd of ze het morgen weer collectief proberen. Die andere Duitse ploeg nam vandaag een Ruhetag, dus dat kan een goede bondgenoot zijn.
12 september 2020 07:14
Met het hart koersen en te onder gaan is geen schande.
12 september 2020 07:41
Inderdaad gen schande, ze hebben er een fantastische finale van gemaakt! Hirschi verloor ook een paar keer nipt. ... Sachmann begint lekker in vorm te raken voor het WK en heeft met Kamna een goede co-pilot. En wat te denken van Martinez?!
12 september 2020 07:53
Was een leuke rit. Als Martinez niet wint, kan je je afvragen of Powless alles slim deed, maar op de tactiek van Bora valt weinig aan te merken.
Kämna mocht in deze situatie plakken en Martinez heeft er echt hard voor gewerkt en was sterker.

Reacties zijn gesloten.