Boonen ziet rol als piloot voor Cavendish

Door
zaterdag 15 september 2012 om 17:26

foto: © OPQS / Tim de Waele

Tom Boonen ziet in de nabije toekomst een rol als sprintaantrekker voor Cavendish wel zitten. De kans dat de huidige wereldkampioen volgend jaar plaatsneemt in de stal van Patrick Lefèvre wordt met de dag groter zo weet ook de goedlachse Vlaming. Boonen benadrukt dat de transfer nog niet officieel is maar gaat wel nadrukkelijk in op een “eventuele overgang” van de Britse snelheidsduivel in gesprek met Het Nieuwsblad.

Boonen, sinds jaar en dag kopman van OmegaPharma- Quickstep, ziet echter geen bedreiging in de komst van Cavendish. Hij onderstreept dan ook dat beiden andere specialiteiten hebben. “Negen van de tien koersen waar ik sprint, is Cavendish er normaal gesproken niet meer bij. Ik zit er niets mee in om in die andere wedstrijden de sprint aan te trekken.” Boonen ziet zichzelf ook nog wel de Tour rijden in dienst van de topsprinter. “Het is veel leuker als je de Tour start met de gedachte dat je iemand bij hebt die drie of vier ritten kan winnen.'”

De Belgisch kampioen wordt in aanloop naar het WK in Valkenburg veelvuldig aan de tand gevoeld. Zijn mening over zijn kansen op het Limburgse parcours en de verhoudingen binnen de Belgische ploeg vielen eerder al op WielerFlits te lezen. Ook liet Boonen al zijn licht schijnen op het WK ploegentijdrit van morgen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone