Boonen: “Een overwinning op mezelf”

zondag 27 maart 2011 om 17:02

Tom Boonen toonde vandaag in Gent-Wevelgem dat hij klaar is om volgende week in de Ronde van Vlaanderen de strijd aan te gaan met Fabian Cancellara. Hij overwon de pech die hij onderweg kende en bleek de snelste in de eindsprint. “Ik ben dus ook nog altijd snel”, vertelde een glunderende Boonen na de koers voor de microfoon van Sporza.

foto: Sirotti

“Dit is een overwinning op mezelf. Ik had zelf nog wat vragen over mijn vorm”, aldus Boonen, die die twijfels meteen wegveegde. “Het was een harde koers, en ik heb ook veel ‘zever’ gehad. Ze reden mijn fiets kapot, en daarbij verloor ik twee minuten. Ik kon weer aansluiten, maar heb wel afgezien. Dat ik toch die sprint win, is een goed signaal.”

Boonen gaf voor de wedstrijd aan dat hij onder de indruk was van de knalprestatie van Cancellara, gisteren in de E3-Prijs. Toch beschouwt hij dit niet als zijn antwoord aan de Zwitser. “Er zijn maar twee punten te verdelen: volgende week in de Ronde en de week daarna in Roubaix. Dus wat mij betreft staat het nog altijd 0-0”, lachte hij.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair