Boogerd: “Blauwe plekken kwamen door controles”

dinsdag 1 februari 2011 om 18:47

Michael Boogerd heeft geen idee waarom Floyd Landis hem genoemd heeft als dopinggebruiker. Dat vertelde de oud-renner tegen Radio 538. Gisteren werd bekend dat Landis Boogerd beschuldigde van het gebruik van bloeddoping. “Hij heeft niet gezegd dat ik doping gebruikt heb, maar hij insinueert het wel,” vertelde Boogerd.

Volgens Landis had Boogerd in de Tour van 2003 dezelfde blauwe plekken als de Amerikaan. Dat zou duiden op dopinggebruik. “Ik denk dat het halve peloton op dat moment met blauwe plekken rondreed. Dat kwam door de dopingcontroles destijds. Negen van de tien keer zaten ze er met hun naald naast, dan kreeg je een blauwe plek. Wanneer je een ziekenhuis binnen stapt om bloed te prikken kan je precies hetzelfde hebben.” Volgens Boogerd is het onzin dat hij een bloedtransfusie had gehad. “Hij weet wat hij zelf gedaan heeft en gaat er dan ook maar vanuit dat ik hetzelfde deed.”

Boogerd snapt niet waarom Landis uitgerekend zijn naam noemt. “Het is niet erg gegrond, hij is om zich heen aan het slaan. Ik weet niet waarom hij mij er bij betrekt. Misschien is het vanwege onze ruzie in de Tour van 2006. Hij toonde toen geen respect voor de gele trui en ik heb hem toen een arrogante kwal genoemd.”

Dit artikel delen:

Volg hier