Bondscoach Vanthourenhout: “Wout mentaal frisser dan in Tokio, Remco veel beter in zijn vel”
foto: Cor Vos
Nico Dick
zondag 19 september 2021 om 07:30

Bondscoach Vanthourenhout: “Wout mentaal frisser dan in Tokio, Remco veel beter in zijn vel”

Interview Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout heeft er een goed oog in voor het WK tijdrijden. “Zowel Wout van Aert als Remco Evenepoel zijn medaillerijp”, vindt hij. “Al wil ik ook met een ‘maar’ spreken. Filippo Ganna en Stefan Küng staan nog een trapje hoger.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Vanthourenhout hebben Van Aert en Evenepoel allebei hun kwaliteiten op het WK-parcours tijdrijden. “Remco haalt zijn voordeel uit zijn aero-capaciteiten. Hij is niet de man van 80 kilogram zoals Ganna, Küng en Van Aert, waardoor hij over iets minder vermogen beschikt. Maar dat compenseert hij toch met zijn kleine frontale oppervlakte”, zegt de West-Vlaming. “Bij Wout zie ik nergens een echt pijnpunt. Ook hij moet met zijn vermogen en vorm en op die afstand altijd meedoen voor het podium.”

“Maar”, benadrukt Vanthourenhout, “Tezelfdertijd moeten we de ambities ook een klein beetje temperen. Dat hebben we op de Olympische Spelen nog gezien. We zouden makkelijk een of twee medailles pakken, maar uiteindelijk zijn we in de verste verte niet in de buurt gekomen. Op dit WK-parcours vind ik Ganna en Küng nog een streepje voor hebben.”

Chagrijnig
Van Aert miste in Tokio mentale frisheid tijdens de tijdrit. Dat is nu anders. “Wout was té ontspannen in Tokio. Ik heb hem zelfs liever iets chagrijniger. Zijn Tour de France was geslaagd, hij had zilver gepakt in een mentaal en fysiek slopende wegrit, de druk was er even af, terwijl het voor de pure tijdrijders allemaal nog moest gebeuren. Dat is hier toch anders. Zondag start iedereen met het mes tussen de tanden. Ook Van Aert.”

Brugge – Een lachende Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Vanthourenhout zag de voorbije weken ook een andere Remco Evenepoel. “Op het EK in Trento merkte ik al dat hij veel beter in zijn vel zat dan tijdens de Spelen. Hij was er ook in orde tijdens zowel de tijd- als wegrit en hij zal op dat élan verder gaan. Hij heeft een zekere stabiliteit gevonden, zowel op als naast de fiets.”

Dat de Spelen daarin belangrijk geweest zijn, vindt Vanthourenhout. “Noem Tokio maar een wake up-call. Achteraf zijn er zaken geëvalueerd, zowel met ons als met zijn ploeg (Deceuninck-Quick-Step, red). Dat heeft hem zeker geholpen in dat proces.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
17 september 2021 20:31
Gaan we nu in elk artikel over Evenepoel leen dat hij zo aerodynamisch is?
    17 september 2021 21:48
    Je moet toch wat.....? lezen, leren, lenen... je kunt alle kanten op met de Opschepper val Daal ;)
17 september 2021 21:41
King zoveel beter dam van aert? Verbaasd me
17 september 2021 23:24
Hup Remco.
Remco is de man
17 september 2021 23:28
Doen we dit expres, die kromme taal?
18 september 2021 00:46
Van Aert lijkt mij op gelijk niveau met Ganna en Küng. Die is in supervorm.
    18 september 2021 09:17
    Ze nemen de rol van underdog aan. Niet slecht als je ziet wat er op de olympics gebeurd is. Daar hebben ze de favorietenrol aangenomen en moesten ze nog juist de medailles gaan afhalen op de ceremonie. Uiteindelijk is het ‘maar’ 1 zilvere medaille geworden.
18 september 2021 08:23
Evenepoel is instabiel en zal weer gaan blaten met excuses als gevolg na een podiumfail. Van Aert blijft stoicijns en zal podium gaan fietsen. Wat een beetje focus al niet kan doen.
    18 september 2021 11:22
    Je bent weer je pilletje vergeten na het ontbijt, Maarten. Je weet wat de verpleegster gezegd heeft: geen dessert na de patatjes straks!
19 september 2021 09:21
Remco’s frontale cortex speelt hem meer parten dan zijn ‘ frontale oppervlakte’ …
19 september 2021 13:44
Wat een haat, maar raak niet aan plankje. Dan worden ze lastig. Die mij dus maar Remco op 1 vandaag.
    19 september 2021 13:56
    @Luc ik hoop dat je doe bedoeld in je laatste zin. Nu klink je als een extreme REV hater :)

Reacties zijn gesloten.