Bondscoach Vanthourenhout vraagt opheldering over quarantaine na buitenlandse stage

dinsdag 5 januari 2021 om 16:56
Bondscoach Vanthourenhout vraagt opheldering over quarantaine na buitenlandse stage

foto: Cor Vos

Er is in België nog altijd onzekerheid over de quarantaineregels voor de veldrijders. Veel crossers willen in aanloop naar het WK veldrijden op stage naar het buitenland, maar als zij daarna verplicht zeven dagen in quarantaine moeten, is het mogelijk niet rendabel. “Ikzelf wil ook uitsluitsel”, geeft bondscoach Sven Vanthourenhout aan.

“Belgian Cycling heeft Sport Vlaanderen gevraagd of de elitesporters in dit geval een document kunnen krijgen dat ze bij terugkeer genieten van een milde quarantaine”, zegt Vanthourenhout in Het Nieuwsblad. “Dat betekent dat ze dan wel onmiddellijk een PCR-test ondergaan en die zeven dagen later opnieuw doen, maar buiten blijven trainen is wel noodzakelijk.”

De keuzeheer, sinds kort ook bondscoach voor de wegploeg, twijfelt zelf ook over een reis naar Spanje. “Ik was van plan om van 11 tot 14 januari aan de Costa Blanca een serie wegploegen te bezoeken in functie van het wegseizoen, maar ik kan me niet veroorloven om nadien niet verder te kunnen werken richting het WK veldrijden in Oostende”, geeft hij aan.

Belgian Cycling: “Willen zeker zijn dat eliterenners hun job kunnen doen”
In een reactie aan de krant laat Belgian Cycling weten dat zij snel hopen op duidelijkheid. “Er is een verschil tussen jeugdrenners die naar Spanje trekken en beroepssporters, of het nu wielrenners of andere atleten zijn. We willen zeker zijn dat de eliterenners met de nieuwe richtlijnen rond de rode zones ook bij terugkeer hun job kunnen doen”, zegt technisch directeur Frederik Broché.

Veel Belgische crossers zouden graag na het BK in Meulebeke (komend weekend) op trainingskamp naar Spanje gaan. Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix kunnen deze week al op stage gaan omdat er geen NK veldrijden is, maar zij wachten nog op groen licht.

Dit artikel delen:

9 Reacties

SnellePelle 5 januari 2021 om 17:40

Dat is verantwoordelijkheid nemen. Niet hautain handelen en gewoon gaan, maar duidelijk en open zijn. Top!

xistnc 5 januari 2021 om 18:23

Ook een milde quarantaine is geen kwestie van ‘genieten’, lijkt me.

rogierb 5 januari 2021 om 20:19

Zou de ploegen sowieso sieren om niet te gaan reizen. Er bestaat zoiets als solidariteit.

Arie den Blanken 5 januari 2021 om 21:24

Eens

Massimo Bataille 6 januari 2021 om 11:04

Enerzijds is het natuurlijk hun werk en werkreizen zijn nog altijd toegestaan.

Anderzijds is het een media-ding om alle reizigers een schuldgevoel aan te praten en een zondebok te zoeken. Ik vind het zo’n stom gegeven om de illusie aan te wakkeren dat de situatie in het buitenland zoveel slechter is en dat iedereen die maar de grens overgaat spontaan besmet wordt en terug het virus meeneemt naar huis.
Het enige die van belang is, is je ietswat aan de regels houden zowel thuis als in het buitenland. En aangezien de overheid daar geen controle over heeft, gaan ze maar moeilijk doen over reizen.
Deze renners zitten daar om te trainen en te rusten, die gaan nauwelijks contact opzoeken met andere mensen. Ik denk dat het risico om het virus op te lopen veel groter is als ze thuis blijven bij hun vrouw/ouders

Panache 5 januari 2021 om 21:35

Zondag waren ze toch in Hulst? Dat is voor Belgen ook het buitenland (en Nederland is een rode zone).

Arie den Blanken 5 januari 2021 om 22:29

Zeeuws-Vlaanderen heet niet voor niets zo: is gewoon in Vlaanderen.

chiller87 5 januari 2021 om 22:48

Minder dan 48 uren in het buitenland mag dacht ik..

Murcia 5 januari 2021 om 23:34

Ben je serieus Arie?
Of moeten we de Bos-atlas er weer eens bijpakken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone