Bondscoach Koos Moerenhout: “Voor Mathieu van der Poel is WK een race tegen de klok”

Bondscoach Koos Moerenhout: “Voor Mathieu van der Poel is WK een race tegen de klok”

Foto: Cor Vos

maandag 20 september 2021 om 08:30
Interview

Hij heeft niet de meest benijdenswaardige job richting het WK op de weg aanstaande zondag in Leuven. De Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout heeft de afgelopen weken zijn ideale scenario richting de mondiale titelstrijd geregeld moeten bijstellen. Hij leeft tussen hoop en vrees. Op papier oogt de Nederlandse selectie sterk, maar pijntjes en blessures op het verkeerde moment laten de onzekerheid binnen het Oranje-korps overheersen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Op ’t Zand in Brugge had Moerenhout stiekem gehoopt met Tom Dumoulin een gooi naar de wereldtitel te doen. Maar de Limburger werd vorige week bij een training in de Ardennen geschept door een auto en brak zijn rechterpols. Dus vangt de bondscoach nu achter de mixed-zone vervanger Jos van Emden op die naar behoren presteert en op één seconde strandt van zijn doelstelling: een top-tien klassering. Anders gesteld: wanneer je slechts één seconde langzamer bent dan tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogacar, doe je het niet zo slecht.

Met het oog op het hoofdnummer, het WK op de weg van zondag, lijkt het met de rugblessure van de beoogde kopman van Oranje, Mathieu van der Poel, goed te gaan. Inmiddels heeft hij de Antwerp Port Epic, Primus Classic en Gooikse Pijl gereden, terwijl dinsdag nog de GP Denain op zijn programma staat.

“Ik heb zaterdagavond na de Primus Classic nog even kort contact met Mathieu gehad”, vertelt Moerenhout. “Over zijn deelname aan het WK is hij overwegend positief. De afgelopen tijd heeft hij noodgedwongen, om nog in vorm voor het WK te raken, nogal veel getraind. Daarvan voelt hij nu ook de weerslag. Die vermoeidheid zit natuurlijk ook in zijn benen. Met de koersen die hij in deze dagen rijdt, hoopt hij nog de puntjes op de i te zetten. Verder is het voor hem taak om de laatste dagen richting het WK ook te herstellen van zijn zware trainingen en zodat hij zondag ook fris genoeg aan de start van het WK staat.”

Jos van Emden en Koos Moerenhout nemen de uitslag door. Foto: Raymond Kerckhoffs

Wanneer neemt Van der Poel definitief de beslissing dat hij het WK rijdt.
“Mathieu heeft vandaag nog de Gooikse Pijl gereden die hij als referentie wilde hebben. Hij neemt het besluit vanavond of anders morgen.”

Is die beslissing eigenlijk al niet genomen en kan alleen een terugslag hem uit dit WK houden?
“Ja,, zo kijk ik er inderdaad ook naar. Mathieu laat de laatste week alweer een niveau zien waarmee hij zeker op het WK thuishoort. Zijn vormpeil is niet ideaal, maar zeker ook niet slecht.”

Ideaal kun je zijn voorbereiding door de rugblessure zeker niet noemen.
“Dat klopt. Het is voor hem een beetje een race tegen de klok geworden. Wat kun je op zo’n korte tijd doen om nog een paar procentjes te verbeteren richting het WK. Hij moet echter ook niet forceren en té veel willen doen. Frisheid is ook heel belangrijk. Hij is immers een renner die dit WK zou kunnen beslissen door te ‘ontploffen’. Dat kun je in mijn ogen alleen maar wanneer je fris bent. Het is een hele dunne balans tussen vormpeil en frisheid waar hij de komende dagen naar moet zoeken.”

Hoe belangrijk is het voor jouw selectie dat Mathieu deelneemt aan het WK?
“Met Mathieu hebben we een potentiële winnaar in je ploeg. Zonder Mathieu hebben we nog steeds een sterk team, maar zijn we echte outsiders. Al hebben we ook nog altijd een aantal vraagtekens in onze ploeg. Dylan van Baarle komt terug van een blessure (klein breukje in de bekken, red.). Hij geeft aan dat hij goed heeft kunnen trainen en voelt zich weer oké. Niet alleen fysiek maar ook conditioneel en mentaal heeft hij vertrouwen voor het WK. Bauke Mollema heeft vrijdag in de tijdrit in de Ronde van Luxemburg nog een harde ‘smakkerd’ gemaakt. Het lijkt gelukkig mee te vallen. Bauke heeft de dagen erna gewoon kunnen fietsen en kan kracht op de pedalen zetten. Ik heb contact met hem gehad en ook hij kijkt positief vooruit. Maar een week voor het WK hard vallen doet nooit iemand goed. We moeten toch even afwachten hoe die blessures zich de komende dagen ontwikkelen.”

Het lijkt alsof je richting dit WK met de wet van Murphy te maken hebt.
“Dat klopt, maar het kan nog allemaal op z’n plek vallen. Alleen met Tom Dumoulin hebben we een kopman die geen kans heeft om nog te herstellen voor het WK. Alle andere vraagtekens kunnen richting zondag ook zekerheden worden. De komende dagen gaan we zien of dat ons geluk is.”

Jos van Emden (links) met bondscoach Koos Moerenhout na de tijdrit van het WK in 2021 in Brugge. Foto: Raymond Kerckhoffs

Zonder Tom Dumoulin zie je meteen in de tijdrit dat het aantal Nederlandse gegadigden beperkt is.
“Op tijdritgebied is het momenteel dun in Nederland. Het tijdrijden was al een specialisme en dat heeft zich alleen maar verder geëvolueerd. Dat zie je ook in de uitslag van dit WK-tijdrijden. Als Tom niet kan rijden, dan is Jos iemand die het op dit vlakke parcours goed doet. Met zijn twaalfde plaats heeft hij naar zijn doen goed gereden. Onze doelstelling was top-tien, daar zit hij slechts één seconde vandaan. Dan kun je niet zeggen dat je het slecht hebt gedaan. Een twaalfde plek is natuurlijk anders dan meedoen om goud, wat het geval was wanneer je hier met Tom van start was gegaan. Maar er zijn niet veel landen die kunnen zeggen dat ze op het WK-tijdrijden mee doen voor de prijzen.”

Dit artikel delen:

51 Reacties

Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 18:58

Oei, traint hij als voor een tijdrit? Dat lijkt me niet goed.

Enfin, gisteren op de Moskensstraat zag alles er dik in orde uit. Hoe zou die rug nu voelen? Alsof er een Pijl in zit?

0
wimvl 19 september 2021 om 19:20

De race tegen de klok was vandaag. Hij zal wel klaar zijn (en dat hoop ik ook).

0
LDV 19 september 2021 om 19:39

Maar Matje is gewoon klaar… Al die rook erom heen hoeft echt niet.
Matje met sprekend gemak volgende week in Leuven naar goud. Opnieuw zilver voor Wout.

Klaar als pompwater zeggen ze in Vlaanderen.

0
Merlinappa 19 september 2021 om 19:42

Voor iedereen toch? Degene met de snelste tijd is altijd de winnaar. ;)

0
Marco Willems 19 september 2021 om 20:16

Als je maar een iemand de kans geeft om de tijdrit te geven na het wegvallen van Tom kun je niet helemaal beweren dat de spoeling dun is. Gooi de belofte die afviel de kans of laat Arensman het proberen, je gaat die tweede startplek toch niet laten vervallen.

0
de cauwer 19 september 2021 om 20:49

En maar verstoppertje spelen.
Vind het maar een zielig spelletje van MvdP en zijn entourage.

Die gaat er gewoon staan op het WK en zijn volledige koers afstemmen op van Aert.

0
Reiger 19 september 2021 om 20:56

Ik denk en verwacht dat het hele peloton de koers gaat afstemmen op de Belgische ploeg. Thuisland en de topfavoriet in de ploeg. Lijkt mij nog logisch ook.

0
Michelangelo 19 september 2021 om 21:07

Ik denk dat VDP geen verstoppertje speelt (en dolgraag geprobeerd zou hebben die regenboogtrui bij het brede-sturen-fietsen te winnen).

En qua koerstactiek: ik verwacht dat Mathieu zelf de knuppel in het hoenderhok gooit, om zo over te blijven met een elitegroepje. Hij maakt altijd het meeste kans als hij zelf zorgt voor een schifting, waarbij alle andere favorieten ook geisoleerd zitten.

Als hij weg geraakt met een groepje met daarin Wout, Asgreen, Alaphillipe en nog wat anderen, dan moet er bij die andere toplanden “het blok op” aangezien de kopmannen mee zijn. En op dat moment begint een andere koers. Waarbij je ook heel goed naar de helmpjes en fietsen moet kijken, ook Wout.

Kijk hoe hij in voorgaande jaren vaak met succes the wolfpack heeft gefileerd. Ik denk dat hij dat ook gewoon in Leuven gaat proberen.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 21:16

De druk wordt na Dumoulin ook van der Poel te veel. Beter ontlopen door het latje lager te leggen is de tactiek nu. De blanke nachten die hij erop nahoudt hebben hem geleid tot een in duigen gevallen meerjarenplan, een hamer/hongerklop in de britse showers en een plankentrauma.

0
Reiger 19 september 2021 om 21:34

Wat zijn blanke nachten?

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 21:48

In Agnelli’s boek: feesjes met coke
Bij ons: nachten zonder in slaap te vallen

0
Lalsacien 19 september 2021 om 21:55

Nuits blanches…

0
Lalsacien 19 september 2021 om 21:56

@decauwer wat ben je achterdochtig!!!

0
Reiger 19 september 2021 om 22:14

@Lieuwe En welke bedoel jij als je het over Van der Poel hebt?

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 22:23

edit wf: tot ziens

0
Blackcanyon 20 september 2021 om 06:32

@Wieuwe Lestra: Dat soort druk bestaat niet, het is een verzinsel van mensen tussen hun oren.

Druk bestaat alleen in de pot en op de Dam in Amsterdam tijdens Koningsdag.

0
cadu 20 september 2021 om 09:25

Zijn nu al bang in het Belgische kamp

0
wimvl 20 september 2021 om 10:13

Natuurlijk gaat hij zijn koers afstemmen op Van Aert. Maar deze keer denk ik dat Wout een streepje vóór staat

0
Pietspeed 19 september 2021 om 22:07

Moerenhout kopt eigenlijk alleen maar open deuren in. Je kunt hem het eigenlijk ook niet kwalijk nemen, want er valt ook weinig anders te zeggen. Vanzelfsprekend is het bij Van der Poel een race tegen de klok vanwege blessure en trainingsachterstand etc. Dat weet iedereen. Hij kan alleen maar een kaarsje opsteken.
Dat Van der Poel verstoppertje speelt is natuurlijk flauwekul en een vergelijking qua druk met Dumoulin evenzo. Totaal verschillende persoonlijkheden, en situaties. Bij Dumoulin was het eerder motivatie en keurslijf. Dat is juist bij Van der Poel het tegenovergestelde. Had anders allang voor dit seizoen in lijn met sr. adieu kunnen zeggen voor dit seizoen.
Topfavoriet is hij zo. mocht hij meedoen zeker niet, al was het maar dat andere landen veel sterkere teams hebben.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 23:16

zowel Moerenhout als De Knegt lopen er voor lul bij als het van de Van der Poels afhangt. Op de mtb neemt hij Roodhooft mee en bij het WK moeit die ouwe Adrie zich ook. Zo'n arme Taco ziet de kans van zijn leven door de neus geboord omdat Matje het solo kopmanschap opeist en bang is in de tang te geraken met Taco voorop. Bah!

0
Lalsacien 19 september 2021 om 23:47

Jaja……..

0
Turtlehead 19 september 2021 om 22:16

Ik wordt er zo langzamerhand doodziek van , dat eeuwige gezeik en gezanik uit kamp Van der Poel. Laten we eerlijk zijn: Vader Adri was vroeger al een zanikerd 1e klas, die altijd wat te janken had en Matje zijn club gaat hard die kant op.
Triest dat Koos hier nou weer aan meedoet.

Die gast is één van de beste wielrenners ter wereld, die gaat er heus wel staan. Misschien niet als de enige-en-allerbeste? So what. Dan nog kun je winnen en/of heel goede resultaten boeken.

0
Beekman 19 september 2021 om 22:34

@Turtlehead, en ik word ziek van de MvdP haters met die domme opmerkingen, verstoppertje spelen, wieltjeszuiger etc. Hoe verzinnen jullie het, maar ik weet waar de pijn zit, de Nationale egoisten willen graag dat hun landgenoot met de titel er vandoor gaat, maar met MvdP erbij heeft hij een geduchte concurrent die hem al enkele keren het nakijken gegeven heeft. Ik zou zeggen geniet van het spektakel en de gevechten van man tegen man.

0
Turtlehead 19 september 2021 om 22:39

Hallo Beekman: ik heb een privé-account (voor één persoon) en ben niet van koninklijke bloede, mij in meervoud aanspreken ervaar ik als wat overdreven.
Jammer dat we het niet eens zijn. Voor de goede orde: van de wielrenner MvdP ben ik een smullende liefhebber. Het gezeur en gezever voor belangrijke koersen staat me tegen.
Wat dat met nationaliteit te maken heeft weet ik niet. Ik ben overigens Hollander en zou het Wilhelmus voor volgende week op voorhand niet zoek willen maken als ik de podiumceremonie moest voorbereiden.

0
Beekman 20 september 2021 om 15:30

@turtlehead, ieder zijn mening, als je er zo ziek van wordt dan zou ik zeggen, vooral niet gaan lezen maar volgens mij doe je dat maar al te graag.

0
Rutgerj81 19 september 2021 om 23:21

Ach het is eens wat anders dan ieder nieuwtje over Remco als BREAKING brengen.

0
Melkzuur 20 september 2021 om 09:11

Ik vind het jammer dat zijn entourage het zo speelt (want ik geloof nooit dat het Mathieu zijn eigen keuze is). Ik vermoed dat ze daarmee een dubbel doel hebben, maar beide heeft een topper als MvdP niet nodig: 1. om zijn eventuele winst nog groter te maken (“kijk, zelfs aan 90% ben ik de beste van de wereld!”) en 2. proberen in het hoofd te kruipen van van Aert door zo laat mogelijk zijn deelname te bevestigen.
Dan verkies ik het lef van van Aert die verkondigt dat hij nooit eerder zo sterk was, en wil winnen.
Enkele jaren geleden was het nog omgekeerd.

0
de adelaar 20 september 2021 om 09:18

Ik volg jou in je analyse… Wout is een open boek, als je goed bent ben je goed.. niks meer en minder, ze( andere landen stemmen ook hun koers toch wel op hem en andere favorieten af) , Mathieu heeft naar ik hoop geen excuses nodig: niks 90% , je start als je weet dat je meedoet om de trui … niks anders. Zijn status is die niet van bliksemafleider of iets dergelijks. Dood of de gladiolen noemde de kneet dat ooit en zo is het. Geen gedoe geen excuses , hooguit berusting over hoe de vlag ervoor staat na 268 km mooie koers.

0
Michelangelo 20 september 2021 om 09:47

Ik ga juist niet mee in de analyse. Simpelweg omdat dit niet in lijn is met hoe Mathieu zijn sport beleeft.
Als hij niks gemankeerd had, dan had hij meegedaan aan het WK mountainbike. Om daar een poging te wagen wereldkampioen te worden, zeker met de wetenschap dat Pidcock een rondje door Spanje reed. Maar volgens sommigen heeft hij dat geskipt omdat hij optimaal voorbereid aan de start wil staan in Leuven.

Verder zag hij er in Antwerpen nog niet echt goed uit qua rug. Erg veel rekken en strekken. Je kunt hem verdenken van acteerwerk, maar ook hier: ik heb hem tot op heden eigenlijk zelden zien acteren.

Daar komt nog bij dat VDP zijn hele leven al topfavoriet is als hij start. Hij weet niet beter. En hij heeft daarom nog nooit minder gepresteerd. Bovendien is hij niet het type dat zijn overwinningen groter wil laten lijken dan ze zijn, sterker nog het is vaak eerder andersom.

Ik denk dan ook dat we een Mathieu gaan zien die fit genoeg is om een knuppel in het hoenderhok te gooien, maar niet fit genoeg om echt mee te doen om de hoofdvogel.

En het hoofd van Van Aert… ik denk dat daar naast VdP vooral kleine landgenoten in blauwe DQS pakjes rondspoken, met een Frans en Deens vlaggetje op hun billen getatoeëerd. Ik denk namelijk dat het gevaar uit die blauwe hoek komt, ongeacht de nationaliteit.

0
Romāns Vainšteins 20 september 2021 om 10:08

MvdP heeft logischerwijs het hele communiceren in het mandje van zijn management gelegd. Het is sowieso geen bijzonder guitig en/of extravert figuur buiten de koers, de boot afhouden, anderen voor je laten lullen en op het fietsen richten is een prima keuze.

Verwachtingen op het gebied van presentatie en uitingen vind ik zo ongelofelijk overgewaardeerd altijd, why?

0
Barry Batsbak 20 september 2021 om 09:24

Krijg sterk de indruk dat met name de Van Aert fans hier doodziek van worden omdat ze nu niet op voorhand victorie durven te kraaien. Doodsbang dat Van der Poel er alsnog tussenuit knijpt met de regenboogtrui. Als je toch zo overtuigd bent van de kracht van Van Aert (wat je met gemak mag zijn, die gozer is topfit, staat messcherp en heel veel beter dan nu wordt hij niet + hij heeft met afstand de sterkste ploeg achter zich staan) dan maak je je toch geen zorgen om dat aanstellerige veldrijdertje dat met één been in de lappenmand staat? Waar maak je je druk om man, je kunt ook gewoon je schouders ophalen.

Dat gezegd hebbende; het wordt Kasper Asgreen.

0
despaak 20 september 2021 om 10:34

Ach ja, geen idee waar ze zich druk over maken. Alsof ‘Kamp Van der Poel’ denkt dat de concurrentie geen of minder rekening met Mathieu houdt als hij met een geveinsde rugpijn aan de start zou staan. En dat, wanneer hij dan demarreert, ze hem gerust zijn gang laten gaan, omdat hij mogelijk (nog) wat last heeft van zijn rug. En dat ze daarom, op conspiracy-achtige wijze, alles en iedereen voor het lapje houden. Als je daarin gelooft is een bezoekje aan de zielknijper wat mij betreft geen overbodige luxe.

Sowieso een ietwat vreemde verschijning; Vlamingen die, mogelijk veroorzaakt door gevoelens van een zekere verongelijktheid, blijkbaar de behoefte voelen om op een Nederlandse website (waar nota bene een Vlaamse variant van bestaat) hun Belgische idool op continue basis de hemel in te prijzen, en zijn Nederlandse antagonist structureel naar beneden te praten.

0
Beer 20 september 2021 om 10:36

Mooi toch, dat respect voor de fysieke capaciteiten van VDP. De angst dat net VDP van Aert er van gaat weerhouden wereldkampioen te worden, zit er zeker in.

Ondertussen wordt de façade van sympathieke en sportieve wonderboy wel steeds vaker doorprikt. Mensen blijven het natuurlijke niet leuk vinden dat je concurrenten van dopinggebruik beschuldigd (Bieles, Valkenburg), organisatoren van wedstrijden beledigd (kutparcours in Dendermonde), geen verantwoordelijkheid neemt voor je eigen fouten (ik wist van geen plank), steeds excuses zoekt bij een nederlaag (te warm), je verstopt in de bus na een nederlaag en nu ook nog wat vaag ligt te doen over een rug en weinig trainingen, maar ondertussen wel in topvorm blijkt te zijn. Dat is gewoon net iets te veel bullshit. Lijkt me logisch dat meer en meer mensen daar op afknappen.

0
Marik 20 september 2021 om 10:50

Ah ik zie dat de langspeelplaat overuren draait. Maar dat is logisch: hij staat op repeat.

0
Barry Batsbak 20 september 2021 om 11:03

Nou, daar mag je gewoon op afknappen. Helemaal okee. Maar om daar nou ziek of zelfs doodziek van te worden, dan heb je écht te weinig problemen. Waar je je dan ook wel weer gelukkig mee mag prijzen.

0
Reiger 20 september 2021 om 11:07

Waarom hebben we Beer het afgelopen weekend eigenlijk niet gelezen? O, wacht. Toen ging het niet over Mathieu natuurlijk en nu wel.. Duidelijk.

0
Panache 20 september 2021 om 12:25

edit wf: ondanks dat een beerput inderdaad stinkt mag je dergelijke opmerkingen achterwege laten

0
Marik 20 september 2021 om 12:28

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Edit: hier kan ik de ironie dan wel weer van inzien. Precies datgene dat ik voorspelde in mijn post is gebeurd :P

0
Beer 20 september 2021 om 12:44

Beste Panache, ondanks je ongepaste taalgebruik en de walgelijke manier waarop je denkt mij te mogen aanspreken; toch even reageren op een leugentje uit jouw post:
van alles wat ik geschreven heb; wat is er een persoonlijk verzinsel? Wat is er niet echt gebeurd? De feiten zijn blijkbaar moeilijk te slikken.

0
Panache 20 september 2021 om 13:33

Façade doorprikken en mensen blijven het niet leuk vinden is het uitvergroten en veralgemenen van jouw persoonlijke mening.
Beschuldigen van doping is jouw interpretatie en je verwart vader met zoon.
Klagen over parcours mag jij je aan ergeren.
Ontkennen dat hij wist van de weggehaalde plank? Hij wist het niet, daarom kreeg hij de zwaarste straf met een keiharde val. Had hij het moeten weten? Ja. Had hij het kunnen weten? Ja. Wist hij het? Nee.
Warmte gebruiken als excuus voor een nederlaag. Jouw definitie van excuus is “uitvlucht om van iets verschoond te blijven”. Je verwart blijkbaar excuus met een verklaring waarom dingen zo lopen.
De rugproblemen bullshit noemen. Dat is wederom geen feit maar jouw negatieve gedachte bij het gebeuren. Ik heb de optie zelf geopperd weken terug, maar veel zaken zijn gewoon niet in lijn met verstoppertje spelen (zie post Michelangelo). Je mag zeker vraagtekens zetten bij de waarheid achter de rugblessure, maar welk antwoord heb je dan over het missen van het wk mountainbiken, het missen van fatsoenlijke voorbereidingskoersen en hoe veel ervaring hebben we met Mathieu die toneelstukjes opvoert om onder de favorietenrol uit te komen?

0
despaak 20 september 2021 om 13:40

De, gedurende waarschijnlijk vele jaren, opgekropte gevoelens van antipathie van Beer tegen Mathieu, zorgen bij Beer voor een enigszins vertroebelde weergave van de werkelijkheid. Dat is in zekere zin triest, maar op zich niet meer dan logisch. Het moet overigens ook wel zeer vervelend zijn wanneer je dergelijke gevoelens koestert jegens een veelwinnaar als Mathieu. Met grote regelmaat geconfronteerd worden met een nieuwe zege van jouw antiheld, de ene vaak nóg spectaculairder dan de andere, dat moet behoorlijk pijn doen. Beter heb je die antipathie helemaal niet, of hooguit tegen een renner die vrijwel nooit wat wint. Dat scheelt een boel stress en negatieve gevoelens.

0
Beer 20 september 2021 om 14:05

Mooi dat je het nu wat beschaafder en beleefder houdt Panache.

Jij noemt het uitvergroten en veralgemenen van mijn persoonlijke mening; ik hoor en lees wat ik zie. Meer en meer mensen die dezelfde opmerkingen als mij zeggen en schrijven.

Beschuldigen van doping is niet mijn interpretatie. De transparante wink voor Bieles liet dan ook niets aan de verbeelding over. In Valkenburg was het idd de papa, maar het spijt me, dat maakt geen verschil. Kamp VDP probeert hier opnieuw van Aert te beschadigen. Mathieu had zich ook kunnen distantïëren van die uitlatingen.

De plank, hij had het inderdaad moeten weten. Maak je zo’n kemel dan kom je uit voor je fout. Bondscoach en ploegmaat hadden het hem gezegd. Als je dan gaat zeggen dat je van niets wist, zeg je 1. dat je bondscoach en ploegmaat liegen en 2. dat zij in de fout gingen. Mooie teamplayer.

Ik noem de rugproblemen geen bullshit. Wat ik wel bullshit noem zijn de verklaringen van 1. de rugproblemen en 2. de gebrekkige trainingen om dan vanaf wedstrijd 1 blijkbaar wel over een uitstekende conditie te beschikken. Het is het één of het ander. Ofwel heb je rugproblemen, minder getraind en dus ook een minder conditie. Ofwel viel het allemaal wel mee en heb je in de pers lopen lullen.

0
Panache 20 september 2021 om 14:36

Ik wil jou mijn welgemeende excuses aanbieden Beer. Bij nader inzien heb je op alle vlakken een punt, het is zelfs nog een beetje erger dan dat.

0
Beer 20 september 2021 om 14:47

Nog erger? Wat heb ik nog gemist dan?

0
Panache 20 september 2021 om 15:25

Nou, ik heb bijvoorbeeld achterhaald dat hij niet altijd luid en duidelijk de winnaar feliciteert.

0
Beer 20 september 2021 om 15:30

Oud nieuws Panache. Snel die bus in bij verlies, maar wel kicken op de high fives van Pogacar.

0
despaak 20 september 2021 om 15:45

S.v.p. niet verder vertellen, maar ik heb, via een kennis van een vriend van een buurman van een verre neef, in de wandelgangen van de wijngaarden, vernomen dat Mathieu tijdens de Primus Classic, op een zo onbewaakt mogelijk moment, met een minuscuul mesje een nog minutieuzer sneetje in zijn voorband heeft gemaakt. Hij lag immers op koers om met een klein groepje naar de finish te rijden en daar een redelijke kans op de overwinning te maken en dat zou uiteraard totaal en volledig tegen de opdracht van het ‘Kamp Van der Poel’, namelijk om zoveel als mogelijk verstoppertje te spelen, hebben ingedruist.

0
Marik 20 september 2021 om 18:19

De subtiliteiten in de diverse trollposten zijn bijna bewonderenswaardig te noemen.

0
Lalsacien 20 september 2021 om 18:47

@Beer “Meer en meer mensen die dezelfde opmerkingen als mij zeggen en schrijven.” Noem er maar eens een paar en forumleden tellen niet mee want wij creëren onze eigen waarheid.

0
Panache 20 september 2021 om 19:14

Wie kent ze niet? Tuur Peeters, Lowie Tiggeloven, Gust Maes en die man aan het einde van de straat Sam Bal.

0
DJ63 20 september 2021 om 11:22

Bizar dat sommigen van mening zijn dat het hele VDP verhaal een combinatie is van zand in de ogen strooien en komedie. Hoe paranoïde moet je zijn?
Ik kan me niet herinneren dat het kamp VDP ooit de vorm van hun renner op een dergelijke manier bagatelliseerden, met een half verzonnen verhaal, om maar aan de favorieten rol te ontsnappen. Zo kan ik me nog herinneren dat er na Dwars door Vlaanderen, dit jaar, werd getwijfeld door anderen aan zijn vorm. Roodhooft en VDP senior reageerden daarop door te stellen dat hij in hun ogen topfavoriet was. VDP is altijd terughoudend over zijn vorm maar forse rugklachten aanwenden als smoes, dat lijkt me echt veel te ver gezocht en een zeer bedenkelijke beschuldiging.

Maar goed, het past ook wel in de tendens hier ( het lijkt soms HLN wel) om renners waar je wat minder mee hebt in een negatief perspectief te plaatsen met als triest dieptepunt de haat (ik kan het niet anders omschrijven) tegen Evenepoel, een 21- jarige jongen, amper volwassen nog, die nog wat moet leren in het leven en af en toe wat onverstandigs doet en zegt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone