Bol, Kragh Andersen en Degenkolb namens Team DSM in Parijs-Nice
John Degenkolb - foto: Cor Vos
maandag 28 februari 2022 om 17:37

Bol, Kragh Andersen en Degenkolb namens Team DSM in Parijs-Nice

Team DSM heeft zijn selectie voor Parijs-Nice met de buitenwereld gedeeld. De formatie trekt met meerdere kopmannen richting de ‘Koers naar de Zon’. Cees Bol mag het laten zien in de vlakke sprintetappes, in de wat meer selectieve ritten rekent de ploeg onder meer op Søren Kragh Andersen en Andreas Leknessund.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 26-jarige Bol heeft dit seizoen al een rittenkoers in de benen. Vorige week maakte hij zijn seizoensdebuut in de UAE Tour, maar dat was zeker geen onverdeeld succes. Bol wist zich in de sprintetappes geen enkele keer te onderscheiden: zijn beste prestatie was een 24ste stek in de vijfde rit naar Al Marjan Island. In Parijs-Nice hoopt de Noord-Hollander zich wel weer van zijn beste sprintkant te laten zien. De lat ligt hoog, want vorig jaar won Bol een etappe in de Franse rittenkoers.

Met John Degenkolb, in het verleden ook al ritwinnaar in Parijs-Nice, en Nils Eekhoff kan de ploeg eventueel nog twee rappe mannen uitspelen. In de etappes die niet zullen eindigen in een massasprint, is het uitkijken naar de Deense rittenkaper Kragh Andersen, de Noorse tijdrijder annex klimmer Leknessund en de beloftevolle Amerikaan Kevin Vermaerke. Die laatste begon het nieuwe wielerjaar goed door elfde te worden in de Tour of Oman.

Kan Leknessund mikken op een goed klassement? – foto: Cor Vos

De ervaren Duitser Nico Denz is de zevende en laatste Team DSM-renner die is geselecteerd voor Parijs-Nice. De Franse rittenkoers begint op zondag 6 maart met een niet te onderschatten etappe van en naar Mantes-la-Ville. In de laatste dertig kilometer krijgen de renners nog vier korte klimmetjes voor de wielen geschoven, wat de sprinters kan dwarsbomen op weg naar de finish.

Selectie Team DSM voor flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Cees Bol
flag-de John Degenkolb
flag-de Nico Denz
flag-nl Nils Eekhoff
flag-no Andreas Leknessund
flag-us Kevin Vermaerke

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2022 08:07
Weet iemand wat er met Bol aan de hand is? Kan toch niet dat je in UAE tour als sprinter van een prima tot goed WT team geen top 10 weet te rijden..
  1 maart 2022 08:44
  DSM is geen goed WT team
  1 maart 2022 08:57
  Dainese was daar de sprinter van dienst. Die kwam overigens ook niet verder dan een 8e plaats.
  1 maart 2022 10:55
  Ik snap het stuk hierboven ook niet. Dainese was de sprinter en die kwam niet vooraan, dus dan zal de lead-out ook niet vooraan finishen
1 maart 2022 10:46
Als Nederlander hoop ik natuurlijk dat Nederlanders het goed doen. Echter heb ik het gevoel dat Bol tekort komt als kopman. Hij hoort mijns inziens niet bij de beste 10-15 sprinters van de wereld en behalve een paar ereplaatsen komt hij toch vaak tekort. Ik vraag mij af wrm hij steeds als kopman wordt uitgespeeld. Hebben ze nog steeds vertrouwen? Of hebben ze geen betere optie?

Reacties zijn gesloten.