Bol 15e in sprintetappe UAE Tour: “Ik had niet de kracht die nodig was”

woensdag 24 februari 2021 om 15:50
Bol 15e in sprintetappe UAE Tour: “Ik had niet de kracht die nodig was”

foto: Cor Vos

Nadat de openingsetappe was uitgemond in een waaierspektakel, werd de vierde rit van de UAE Tour de eerste echte krachtmeting tussen de sprinters. Op het eiland Al Marjan bleef Cees Bol op de vijftiende plaats steken.

Bol was met nog 250 meter te gaan een van de eerste renners, die de sprint inzetten. De snelle man van Team DSM kwam echter kracht tekort en eindigde buiten de beste tien. “Zoals verwacht was het een snelle finale”, vertelde hij na de finish. “Het was geen lead-out uit het boekje. Maar ik kreeg veel hulp van de jongens om in de juiste positie te komen, dus dat was goed.”

“Misschien kwamen we iets te vroeg op kop, maar ik had simpelweg niet de kracht die nodig was om te winnen vandaag. Het is een goed uitgangspunt voor onze eerste sprint van het seizoen. Er zijn zeker dingen waaraan we moeten werken, maar we hebben ook goed teamwork late zien”, zei de 25-jarige renner tot slot.

Dit artikel delen:

4 Reacties

S'mon 24 februari 2021 om 16:40

Ik vind die nieuwe tenues toch niet zó mooi.

benaffleck 24 februari 2021 om 18:00

Een erg armoede sprint.

Merlinappa 24 februari 2021 om 18:12

Ik vind ze inderdaad erg moeilijk te herkennen. Benieuwd of hij dit jaar wel een mooie sprint kan winnen.

antilek 24 februari 2021 om 22:04

Cees Bol komt er wel, maar een echte rassprinter wordt het waarschijnlijk niet. Het wordt nu teveel net niet. Laat zich ook m.i. te makkelijk wegzetten in aanloop naar de sprint.

Headlines

Materiaalzone

Populair