Boels Rental Ladies Tour ambieert WorldTour-niveau

Boels Rental Ladies Tour ambieert WorldTour-niveau

foto: ASO

dinsdag 30 augustus 2016 om 14:24

Als het aan koersdirecteur Thijs Rondhuis ligt, maakt de Boels Rental Ladies Tour komend seizoen deel uit van de Women’s WorldTour. De Nederlandse 2.1-rittenkoers trapt dinsdagavond af met een rit in Tiel, maar volgend seizoen wil Rondhuis zijn koers laten promoveren.

Alleen Ronde van Drenthe van hoogste niveau
Op dit moment maakt alleen de Nederlanse eendagswedstrijd de Ronde van Drenthe deel uit van de dit jaar ingevoerde Women’s WorldTour. “De Nederlandse ploegen verdienen een etappewedstrijd als uithangbord van het Nederlandse vrouwenwielrennen op WorldTour-niveau”, is Rondhuis van mening in een persbericht. “Inmiddels is bij de UCI voor 2017 een aanvraag ingediend.” Nederland staat op de landenranking bij de vrouwen al sinds 2009 op de eerste plek. Dit is te danken aan de prestaties van onder meer Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Kirsten Wild, Amy Pieters, Chantal Blaak, Lucinda Brand en olympische kampioene Anna van der Breggen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

finton 30 augustus 2016 om 14:33

Tuurlijk moet dat WorldTour worden. Ik ga er straks trouwens effe foto’s maken.

Poeksel 30 augustus 2016 om 14:57

Zijn we ergens zeven jaar de beste van de wereld in, is het in een onderdeel waar relatief weinig aandacht voor is. Of misschien wel daarom.

Meer WT-koersen in Nederland lijkt me in ieder geval een goede zaak.

Hoebele 31 augustus 2016 om 09:18

Liever de Holland Ladies Tour, Holland Hills Classic, Ronde van Thüringen en Ronde van Baskenland (Emakumeen Bira) dan de ronde van Chongming en de criteriums in Parijs, Madrid en Londen..

Headlines

Materiaalzone

Populair