Bob Jungels: “Voel me meer een leider bij AG2R Citroën”

woensdag 20 januari 2021 om 13:30
Bob Jungels: “Voel me meer een leider bij AG2R Citroën”

foto: Cor Vos

Bob Jungels richt zijn pijlen in 2021 voornamelijk op de Ardennenklassiekers en rittenkoersen van een week. Dat heeft hij laten weten aan Le Dauphiné. Bij zijn nieuwe ploeg AG2R Citroën is de 28-jarige uit op sportieve revanche na het voor hem teleurstellende afgelopen wielerjaar.

2020 was een verloren jaar voor de veelvoudig Luxemburgse kampioen. Bij zijn nieuwe ploeg hoopt Jungels weer terug te keren op zijn oude niveau. “Ik zocht naar een kans om kopman te worden in bepaalde wedstrijden. Vincent Lavenu gaf me die kans en ik ben heel blij met deze rol.”

“Er zijn hier minder renners met dezelfde doelen als ik”, vergelijkt hij zijn huidige ploeg met Deceuninck-Quick Step. “Daarnaast zijn er niet zoveel renners die hebben gewonnen wat ik heb gewonnen. Ik voel me dan ook meer een leider bij AG2R Citroën. Het is nu aan mij om deze status eer aan te doen.”

De concurrentie in eigen ploeg komt vooral van Benoît Cosnefroy. “Het was echt indrukwekkend wat hij vorig jaar in de Tour en de Waalse Pijl liet zien. Hij heeft een geweldige toekomst in het verschiet. Het is mooi om zulke renners in de ploeg te hebben.”

Geen klassement in grote ronde
Jungels zegt in het gesprek met de Franse krant dat hij mikt op succes in de Ardennenklassiekers en rittenkoersen van een week. De voormalig winnaar van Luik-Bastenaken-Luik geeft daarnaast aan dat hij niet voor een klassement in een grote ronde zal gaan en dat hij de kasseienklassiekers normaliter ook niet zal rijden. Wel zal hij de Tour betwisten in functie van de Olympische Spelen.

“Ik ben niet een van de allerbeste klimmers in het peloton en om een grote ronde te winnen moet je dat wel zijn. In de Tour richt ik me voorlopig alleen op etappezeges, al droom ik stiekem van de gele trui in de eerste week”, besluit Jungels.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Gitan 20 januari 2021 om 14:45

Zo’n renner waarvan je het op den duur niet meer weet waar hij zich nu best op richt.

Een Ardense klassieker zie ik hem niet zo snel meer te winnen zonder een met de pedalen spelende Alaphilippe achter zich.

Aansluiten bij het AG2R-collectief in het Vlaamse werk dan zou je denken, hoewel hij daar ook wel al eens tegenviel op het moment van de waarheid.

Geel in de eerste week lijkt mij eigenlijk ook weinig kans op slagen te hebben, en wat koop je ervoor uiteindelijk.

Anderzijds wel een sterke renner die met de nodige portie mazzel waar dan ook een onverwachte prijs uit de brand kan slepen.

Benieuwd wat hij ervan gaat bakken bij zijn nieuwe team.

Michelangelo 20 januari 2021 om 14:54

Voor Jungels is m.i. de neergang begonnen op het moment dat hij klassementsambities kreeg. Op dat moment heeft hij zijn wapens “afgebot” naar mijn gevoel. Zijn tijdrit was ineens niet meer super, zijn vermogen om hard alleen te rijden leken ineens net wat minder, etc.

Hopelijk kan hij in de nieuwe omgeving weer optimaal gebruik maken van zijn kwaliteiten.

Poeksel 20 januari 2021 om 15:04

In 2016 en 2017 werd hij 6e en 8e in de Giro. In 2018 won hij LBL. Ik snap niet dat je dat ‘de neergang’ noemt?

CechRepublic 20 januari 2021 om 15:21

Ik begrijp Michelangelo wel. Sinds KBK 2019 rijdt Bob eigenlijk als een drol, juist vanwege die misplaatset GT ambities waardoorde scherpte m.i. inderdaad weg is. Misschien is neergang nog te veel gezegd, maar er zit ook geen enkele opgaande lijn meer in. Vrees dat het bij AG2R vooral resultaten in Franse semi klassiekers gaat worden en dat we hem niet meer veel vooraan gaan zien in grotere wedstrijden.

Michelangelo 20 januari 2021 om 15:25

Ik wilde eigenlijk neerpennen wat CR hier al schreef.

Ik had het gevoel dat Jungels iets “speciaals” kon voordat hij besloot wat extra gewicht te verliezen. Hij was voor die tijd niet goed genoeg voor een podium in een grote ronde, maar was wel top in korte tijdritten of een krachtige solo. En hij heeft daarna best wel wat moois gewonnen, maar ik had het gevoel dat hetgeen hem “speciaal maakte” ineens weg was.

En nu is hij eigenlijk nergens meer “echt goed in”. En heeft hij zijn mooie overwinningen meer te danken aan de sterkte van the wolfpack dan aan puur zijn eigen kwaliteiten.

Weet ook niet hoe ik het anders onder woorden moet brengen…

Titaantje 20 januari 2021 om 16:46

Volgens mij begon hij zich vanaf 2019 juist steeds meer te richten op de kasseien omdat hij zelf in dat sprrokje geloofde. Daarnaast is hij in 2019 door ome Pat (ik ben wel fan van hem, vreest niet) volledig uitgeknepen door een “vormpiek” te moeten hebben van de Omloop t/m de Giro. Hij reed letterlijk alle klassiekers en da nog de Giro met GT ambities. Dat dat laatste dan niet lukte, snap ik wel.

Franco Ballerini 20 januari 2021 om 16:53

Heeft de laatste tijd niets laten zien, behalve dan het trucje zijn fiets in volle vaart 90º te smijten om zogenaamde klevers een lesje te leren.

CechRepublic 20 januari 2021 om 17:29

Ik weet niet of dat een realistische beschrijving is. Ben het met je eens dat het zeer lomp en ook wel wat dom was, maar volgens mij zat er geen opzet in.

Blackcanyon 20 januari 2021 om 22:02

Hij voelt zich meer een leider bij AG2R. Logisch. Bij DQS reed hij in een ploeg met allerlei renners die net zo goed of beter waren dan hijzelf. Daar was hij dus niet de leider. Nu ziet hij dat kennelijk anders. Eigenlijk zegt hij dus dat de rest van AG2R inferieur is.

Headlines

Populair

Materiaalzone