Bob Jungels tekent voor twee jaar bij Trek
donderdag 12 september 2013 om 19:11

Bob Jungels tekent voor twee jaar bij Trek

Bob Jungels

foto: Sirotti

Bob Jungels verhuist met de gebroeders Schleck mee naar de nieuwe Trek-ploeg. De opvolger van RadioShack-Leopard maakte vandaag bekend dat de 20-jarige Luxemburger de komende twee jaar in Amerikaanse dienst rijdt. Jungels is nationaal kampioen op zowel de weg- als de tijdrit van het Groothertogdom.

Jungels kiest er bewust voor om mee te gaan naar Trek, een opvolger van zijn huidige ploeg RadioShack-Leopard. “Ik had wat aanbiedingen van andere ploegen, maar ik denk dat het erg belangrijk is omringd te worden door mensen met dezelfde aanpak,” vertelde Jungels. “Luca Guercilena heeft een grote invloed gehad in mijn ontwikkeling en ik wilde graag met hem blijven werken,” geeft hij aan. “Ik voel mij bevoorrecht om in een dergelijke omgeving te werken. Om samen te rijden met renners als Fabian, Andy en Fränk die hun ervaringen met mij willen delen.”

Ploegleider Guercilena roemt het talent Jungels. “We moeten zien hoe hij zich gaat ontwikkelen en of zijn focus op de klassiekers, de tijdritten of de rittenkoersen gaat komen te liggen. We zijn in ieder geval erg blij om hem aan boord te hebben.”

Jungels won vorig seizoen Parijs-Roubaix voor beloften. Het talent maakte dit jaar zijn debuut bij de profs. Hij won in Italië de eendagskoers GP Nobili Rubinetterie en in eigen land een rit in de Ronde van Luxemburg.

RIDE Magazine