‘Bob Jungels richt zich opnieuw op de Giro d’Italia’
foto: Sirotti
zondag 30 december 2018 om 08:27

‘Bob Jungels richt zich opnieuw op de Giro d’Italia’

Bob Jungels verkoos dit jaar nog de Tour de France boven de Giro d’Italia, maar de Luxemburger zal zich in 2019 weer richten op de Italiaanse ronde. Dat melden verschillende media, waaronder Het Nieuwsblad. De 26-jarige Jungels bewaart goede herinneringen aan La Corsa Rosa.

De allrounder eindigde in 2016 namelijk als zesde in het eindklassement, en won bovendien de jongerentrui. En dat in zijn allereerste Giro. In 2017 finishte hij als achtste, waardoor hij zich opnieuw kroonde tot beste jongere. Dit jaar gaf hij echter de voorkeur aan de Tour.

Tourdeelname? 
Jungels wist echter geen indruk te maken in de Franse ronde, al eindigde hij na drie weken koers wél als elfde in de eindstand. Volgens Het Nieuwsblad is op het eerste trainingskamp van Deceuninck-Quick Step besloten om de Luxemburger uit te spelen in de Giro. Overigens bestaat de kans dat Jungels ook zal deelnemen aan de Tour. Dit zal dan (waarschijnlijk) in een dienende rol zijn.

Bob Jungels als beste jongere in de Giro Italia – foto: LaPresse – Fabio Ferrari

Mauro Vegni – koersdirecteur van de Giro – zal Jungels ongetwijfeld met open armen ontvangen. De drieweekse ronde kan al rekenen op de aanwezigheid van Tom Dumoulin, Simon Yates, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Alejandro Valverde, Miguel Ángel López, Primož Roglič, Bauke Mollema én Ilnur Zakarin.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 december 2018 09:03
Met onder andere die tijdritten lijkt het me niet eens zo verkeerd besluit.
30 december 2018 09:54
Dan gaat mas naar de tour
30 december 2018 18:07
Mocht hij nu ook een paar keer in Mei de tijdrit van Indurain hebbe...

Reacties zijn gesloten.