BMC wil dat Hermans minder constant presteert

dinsdag 27 december 2016 om 15:08
BMC wil dat Hermans minder constant presteert

Foto: Sirotti

Ben Hermans kreeg een opvallende opdracht eerder deze maand tijdens het trainingskamp van BMC. De Belg moet wat minder constant presteren. Op die manier hoopt de ploeg meer overwinningen te kunnen behalen.

“Ik zit altijd op ongeveer hetzelfde niveau en ik probeer in elke wedstrijd goed te rijden”, verklaart Hermans tegenover Cyclingnews. “De ploeg heeft mij nu verteld dat ik moet stoppen met zo constant te rijden, en wat meer moet pieken. Het is beter om twee koersen te winnen en drie slechte maanden te hebben.”

Hermans stak afgelopen seizoen zijn neus veelvuldig aan het venster, maar tot overwinningen leidde dat niet. Dat moet in 2017 veranderen.

De Belg kijkt vooral uit naar de Ardennenklassiekers. “We gaan daarin meer vrijheid krijgen, nu we de wedstrijd niet meer hoeven te controleren voor Gilbert. Ik ben erg gemotiveerd om daar goed te presteren.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Turtlehead 27 december 2016 om 15:13

Nou, dat is weer eens een nieuwe kijk op de dingen.
Afscheid nemen van Gilbert zal wellicht net zo goed helpen om BMC te laten winnen, die eiste alle aandacht op , de laatste jaren zonder al te veel zeges.

TykkeThor 27 december 2016 om 15:14

Vreemde kop, maar vrij logisch. Als ik moest kiezen tussen een 14e plek in de Vuelta of een ritzege zou ik het wel weten.

Pizzi 27 december 2016 om 15:18

Hoe vaak zouden ze dat tegen Van Avermaet hebben gezegd? (Niet dat er iets veranderd is, behalve dat die kerel gewoon nóg beter is geworden.)

schipperaar 27 december 2016 om 15:55

Elke werkgever zou blij zijn, op constantheid kan je bouwen maar hij moet dus op gezette tijden uit vorm zijn, nog moeilijker dan pieken wellicht.

Polleke 27 december 2016 om 16:52

Lees: er moeten resultaten komen….

Noud89 27 december 2016 om 17:30

Op zich een interessante insteek. Maar ik vraag me af of 20% minder zijn in Juni-Juli dan betekent dat je 10% beter kan in Augustus. Ik geloof niet zo in dat soort rekensommetjes eigenlijk.

achtpuntzes 27 december 2016 om 17:55

oftewel, prepareer je beter voor de belangrijke koersen. ;)

Braakbal 27 december 2016 om 20:34

Het is enerzijds een compliment want als directie verwacht je zoiets enkel als je gelooft in de kansen en dus de piekcompetenties van de renner; anders is hij gewoon een goede knecht. Anderzijds inderdaad, lees : er moeten resultaten komen.

Baukema Tomoulin 27 december 2016 om 22:06

Moeten ze in de heuvelklassiekers dan niet controleren voor GvA? De OS doet vermoeden dat hij dat ook wel kan. Het lijkt er ook op dat GvA in de positie Gilbert komt en Hermans in de positie GvA… history repeats itself?

Peter de Grote 28 december 2016 om 01:01

@Baukema Tomoulin: In die laatste zin van jou geloof ik dat eerlijk gezegd niet en Gilbert en Van Avermaet reden nooit voor mekaar bij BMC en ik zie dat Hermans en Van Avermaet dat wel doen. BMC kan met Hermans en Van Avermaet op twee paarden wedden voor de heuvelklassiekers.

Headlines

Materiaalzone

Populair