Blanka Kata Vas wint meteen bij rentree in veld

woensdag 28 september 2022 om 15:49
Blanka Kata Vas wint meteen bij rentree in veld

Blanka Kata Vas (rechts) foto: Cor Vos (archief)

Blanka Kata Vas heeft meteen raak geschoten in haar eerste cross van het seizoen. In Tsjechië schreef de Hongaarse de eerste manche van de Toi Toi Cup in Hole Vrchy op haar naam.

De 21-jarige veldrijdster van SD Worx bleek te sterk voor de Tsjechische Krystina Zemanová en de Duitse Judith Krahl, die haar vergezelden op het podium. De Belgen Laura Verdonschot, Jinse Peeters en Suzanne Verhoeven werden respectievelijk vierde, zevende en achtste.

Vas pakt met haar overwinning ook meteen de leiding in het klassement van de Toi Toi Cup. Aankomende zaterdag wordt de tweede manche verreden in Hlinsko.

Michael Boros wint bij de mannen
De Tsjech Michael Boros schreef de editie bij de mannen op zijn naam. De Belg Julian Siemons en Boros landgenoot Adam Toupalik maakten het podium compleet. De dertigjarige Boros won al twee keer eerder het eindklassement van de Toi Toi Cup.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Brabander 28 september 2022 om 16:30

Nou. Dat is een lekkere binnenkomer. Maar de tegenstand hier is natuurlijk wel van een totaal ander niveau dan in Vlaenderen. Maar ze weet in ieder geval weer wat het gevoel van winnen is. Dat is ook al heel wat waard

Hup Blanka :)

0
ChefSpijker 28 september 2022 om 16:59

Zemanova is ook wel een groot talent. Liet vorig seizoen als 18-jarige al leuke dingen zien met meerdere top 20's in de World Cups. Dat ze die nu op bijna 2 minuten rijdt geeft in elk geval aan dat de vorm van Vas wel prima is.

1
Thijs E 28 september 2022 om 22:34

Toupalik ook weer eens vermeld als crosser, benieuwd of hij zijn oude niveau nog haalt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone