Blanka Kata Vas jammert na WK: “Slecht moment voor een slechte dag”

maandag 31 januari 2022 om 12:14
Blanka Kata Vas jammert na WK: “Slecht moment voor een slechte dag”

foto: Cor Vos

Blanka Kata Vas werden in aanloop naar het WK veldrijden in Fayetteville kansen op een medaille toegedicht, maar de jonge Hongaarse kon geen hoofdrol spelen en kwam als zeventiende over de streep, op drie minuten van de nieuwe wereldkampioene Marianne Vos.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Helaas niet het resultaat waar we voor gekomen waren”, schrijft Vas daags na de WK-wedstrijd voor elite-vrouwen op haar social media-accounts. “Ik vind het erg jammer voor het team om me heen. Ze hadden een beter resultaat verdiend want ze hebben zo hard gewerkt om alles soepel te laten verlopen en ik ben erg blij dat ik ze nu bij me heb.”

De 20-jarige renster had voor het WK te kennen gegeven dat ze donderdag mogelijk vanwege het tijdsverschil met Europa met hoofdpijn was opgestaan. “Ik voelde me de voorbije dagen niet goed maar ik probeerde positief te blijven voor de wedstrijd en nergens aan te denken”, liet ze verder weten in haar bericht.

“Het was een slecht moment voor een slechte dag, maar ik zal er geen drama van maken. Nu mijn crossseizoen voorbij is, ga ik genieten van wat rust en zie ik jullie snel weer op de weg”, aldus het Hongaarse talent, dat deze winter succesvol was in de Wereldbeker van Overijse en het Hongaars nationaal kampioenschap.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Blanka Kata Vas (@blanka_vas)

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 31 januari 2022 om 13:04

Jammeren doet ze niet waardoor ik de kop een beetje te scherp vind maar ze was teleurstellend. Na haar super start dit seizoen in de VS en Overijse kwam de break met stage en sindsdien is ze in de cross niet meer op hetzelfde niveau. Waar dat door komt moeten zij en de ploeg uitvogelen maar volgens mij is de aanpak om overal voor de prijzen te gaan of het nu MTB, Cross of de weg is mede debet aan de dalende curve. Ik zie haar liever kiezen voor de weg en dan een paar crossen erbij nemen.

0
Wheely 31 januari 2022 om 13:34

“Het was een slecht moment voor een slechte dag, maar ik zal er geen drama van maken. Nu mijn crossseizoen voorbij is, ga ik genieten van wat rust en zie ik jullie snel weer op de weg”

Als dit al jammeren is gaan jullie schrikken als mijn dochtertje een keer wat later naar bed wil.

0
Romāns Vainšteins 31 januari 2022 om 14:06

MvdP jammert over rug, WvA jammert over knechtenrol, flitsers jammeren over REVKET, youri jammert over zijn lijstjes

0
dit is mijn voorwiel 31 januari 2022 om 14:38

Beetje jammer wel, ja…

0
Japiejo 31 januari 2022 om 16:03

Jullie jammeren over de kop.

0
Dikke Man 31 januari 2022 om 16:37

Je zal me anders nooit over Vas horen jammeren.

0
Huub IJzer 31 januari 2022 om 18:19

Ik weet niet wat jullie onder jammeren verstaan, ze wil hier gewoon aangeven dat ze zich al enkele dag niet goed voelde, lees ‘ziek’ was.
In een interview met de Hongaarse Eurosport op vrijdag gaf ze aan dat ze donderdag met barstende hoofdpijn was opgestaan en geen eetlust had en haar trainingsrit na 8 km diende af te breken.
Ze hoopte wel tegen het WK terug fit te zijn maar dat bleek dus duidelijk niet het geval. Ze startte erg matig, verloor plaatsen bij die bijna val van haar bijna naamgenoot Vos maar kon in de bochtige afdaling toch terug opschuiven naar plaats 8 ofzo. Maar de eerste bergop ging het helemaal mis, ze geraakte gewoon niet meer vooruit op een stuk dat haar nochtans moest liggen, gewoon geen jus in de benen dus.

Een beetje kenner had kunnen zien dat er duidelijk iets mis was.

https://www.eurosport.hu/kerekpar/vas-blanka-egy-dobogonak-tudnek-orulni_sto8743341/story.shtml?fbclid=IwAR3tjcMh9rQfRUdfI6e0aMhnNGt0V5nTAevgreSP-dc3xg-WMJNrdkQP02A

0
Staf V 31 januari 2022 om 18:39

Niet goed bezig, of is de ploeg bewust haar naar de weg aan het duwen? in ieder geval een verloren winter na een goede start.
Tov verleden jaar is ze ook niks meer gebeterd, ze zit nog altijd veel te recht en trapt nog steeds een verloren versnellinkje, alleen haar materiaal is verandert voor de rest niks verbeterd.

0
Huub IJzer 31 januari 2022 om 19:37

tja, vorig jaar 2 kleinere crossen gewonnen, dit jaar een wereldbeker, bovendien op 19-jarige leeftijd 4de olympische mountainbike, 4de elite WK en 2de U23 EK.

Klopt dat ze wat moeilijk op dreef kwam na haar rustperiode in november en december, deels ook te wijten aan de zware modderparcoursen maar alles stond in functie van dit WK dat op haar lijf was geschreven.

Is het hier echt de gewoonte zo’n jong toptalent af te branden op basis van één slechte prestatie omdat ze ziek was, tja.

0
DeSjors 31 januari 2022 om 22:44

Bijzondere keuze ook om niet gewoon bij U23 te starten, maar ze zullen het wel beter weten in dat kamp.

0
harryjohan71 31 januari 2022 om 22:58

Bij U23 rijden ook zeer sterke Nederlandse rensters, die haar regelmatig verslagen hebben dit jaar. Ook hier was de kans zeer reëel dat ze buiten het podium zou eindigen. In haar normale doen had Vas bij U23 net zoveel kans op een bronzen plak als bij de elite

0
armstrong 1 februari 2022 om 06:53

Sinds ze bij Lars boom rijdt is het niet best meer

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone