Chantal Blaak: “Heel bijzonder om titel te prolongeren in regenboogtrui”

zaterdag 30 juni 2018 om 17:33

Chantal Blaak kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot Nederlands kampioen op de weg door na een late aanval solo aan te komen in Hoogerheide. Voor de camera van WielerFlits vertelt ze: “Het is heel bijzonder als je nu vandaag de titel prolongeert in je regenboogtrui. Dat is super tof! Ik zat helemaal kapot, maar als ik kapot zit dan zit de rest vaak ook kapot; dat zijn de goede momenten.”

Uit haar woorden blijkt dat Blaak tijdens de wedstrijd veel vertrouwen had in een overwinning voor haar ploeg Boels-Dolmans: “Als ik het niet had gered, dan hadden we Anna en Amy, die makkelijk de sprint voor de tweede plek wint, daar nog achter zitten. Als mijn aanval niet werkt, dan werkt die van een ander wel. Dat geeft zo een lekker gevoel.”

Hoe ze haar titel gaat vieren? “Ik zag dat heel veel vrienden en familie hier zijn, dus ik ga eerst even naar de dopingcontrole, douchen en daarna lekker genieten”, sluit de kersverse Nederlands kampioene lachend af.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 30 juni 2018 om 19:13

Fantastische renster. Zij wint altijd omdat de rest gewoon kapot gereden is. Net als terpstra bijvoorbeeld. Straalt kracht uit

0

Headlines

Populair

Materiaalzone