Bissegger verrast door zijn tijdrit in Benelux Tour: “Mijn powermeter deed het niet”

dinsdag 31 augustus 2021 om 14:54
Bissegger verrast door zijn tijdrit in Benelux Tour: “Mijn powermeter deed het niet”

foto: Cor Vos

Stefan Bissegger was achteraf verrast met zijn tijd en zijn gewonnen tijdrit in de Benelux Tour in Lelystad. De Zwitser vertelde na afloop dat hij geen powermeter tot zijn beschikking had. “Ik had het niet verwacht, want ik reed de tijdrit op mijn gevoel”, aldus Bissegger in het flashinterview.

“Het was een heel mooie tijdrit, perfect voor mij. Het parcours paste goed bij mij. Ik kon alles geven en gelukkig was het genoeg”, lachte hij na afloop. “Maar ik had vandaag problemen met mijn powermeter. Ik kon die niet verbinden met mijn fietscomputer. Ik reed de tijdrit daarom op gevoel. Mijn coach bleef mij pushen onderweg, maar ik was wel verrast door de tijd en de grote verschillen. Bovenal ben ik blij dat het gelukt is.”

Die grote verschillen veroorzaakte hij zelf. Nummer twee Edoardo Affini zette Bissegger op 15 seconden achterstand en nummer drie Stefan Küng op ruim 19 seconden. Daarna waren de verschillen groter dan twintig seconden. “Het eerste deel van de tijdrit was heel zwaar. Je moest vol gas geven omdat er overal tegenwind was vanaf zee. Je trapt dan heel hard, maar je gaat niet eens 50 km/h… Na de tussenpunt ging het wel heel hard door rugwind. Om dan met meer dan 60 km/h rond te rijden is heel erg leuk, ondanks de pijn”, lacht hij.

Aanrijding
Toch was het geen vanzelfsprekendheid dat de coureur van EF Education-Nippo vandaag een topprestatie zou leveren. “Afgelopen vrijdag ben ik aangereden vanaf de zijkant. Mijn fiets was kapot en ik had vooral pijn aan mijn pols”, vertelt Bissegger. Diverse onderzoeken en scans volgden, maar de Zwitser kreeg groen licht om te starten. “Ik was bang dat het vandaag nog pijn zou doen, maar ik ben blij dat ik de pijn verbeten heb de laatste dagen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

ThorHushovd 31 augustus 2021 om 15:07

Er moet haast wel wat wind gedraaid zijn, om het is die super helm… want krachtsverschil met hele grote TT-namen is opzienbarend. Prachtig coureur.

0
skylimit 31 augustus 2021 om 19:40

Bissegger is zelf een van de grote TT-namen.

0
Mwielerfan 31 augustus 2021 om 20:11

Hij is de wereldtop in korte tijdritten, absoluut de te kloppen man dit jaar op dat gebied

0
jappe666 1 september 2021 om 13:42

Bij Sporza werd geopperd dat hij mogelijk voordeel heeft gehaald uit de motor die voor de renner voor hem reed, toen hij die inhaalde, omdat het verschil net daarna wel heel spectaculair was gestegen.

0
7even 31 augustus 2021 om 15:31

“Je trapt dan heel hard, maar je gaat niet eens 50 km/u”. Phoe, dat vind ik ook altijd wel jammer ja…

0
the student 31 augustus 2021 om 17:09

Er zijn toch situaties geweest dat ik heel hard trapte tegen de wind in en niet harder ging dan 22…

0
Willem Kieft 31 augustus 2021 om 18:45

Ben ooit met hakken en breken met gemiddeld net boven de 25km/h van Noordwijk naar Zandvoort gefietst om vervolgens van Hoofddorp naar Noordwijk terug te rammen met een gemiddelde van bijna 50km/h. Vond dat destijds best stoer, maar deze jongens zouden het tegenwind stuk dus gewoon al met 50km/h hebben gereden. Weer een illusie armer.

0
Franco Ballerini 31 augustus 2021 om 19:06

De snuifjes in Hoofddorp staan alom bekend om de zuiverheid, dus niet zo heel vreemd.

0
Willem Kieft 31 augustus 2021 om 18:43

Ik zou zeggen, laat dat apparaat maar wat vaker ongebruikt Stefan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone