Girmay waarschijnlijk binnen tien dagen weer op de fiets: “Oog nog meer rust nodig”

woensdag 25 mei 2022 om 11:31
Girmay waarschijnlijk binnen tien dagen weer op de fiets: “Oog nog meer rust nodig”

foto: Cor Vos

Het is een week geleden dat Biniam Girmay de Ronde van Italië verliet, nadat hij na afloop van de door hem gewonnen tiende rit op onfortuinlijke wijze een oogblessure opliep. Gisteren heeft de Eritreer een nieuwe medische screening ondergaan in België, laat Intermarché-Wanty-Gobert weten in een persbericht. “Zijn oog heeft nog meer rust nodig en Biniam zou binnen tien dagen zijn training moeten kunnen hervatten”, schrijft de ploeg.

Zelf zegt Girmay zich weer beter te voelen. “Maar ik ben nog net niet klaar om weer te fietsen”, voegt hij daaraan toe. “Gelukkig zal ik geen naweeën ondervinden en dat maakt me blij. Ik wil de dokters bedanken voor hun goede advies en mijn team voor de steun. Ik hoop dat ik snel weer kan koersen en, na wat rust thuis in Asmara, mijn wedstrijdprogramma weer op kan pakken zoals het voor de start van het seizoen gepland was.”

“Ik heb het team gevolgd in de Giro d’Italia en hoop dat mijn ploeggenoten nog meer successen zullen boeken!”, aldus Girmay, die de Tour de France niet zal betwisten. De renner zal normaal gesproken in de Ronde van Polen (30 juli tot en met 5 augustus) weer een rugnummer opspelden. “Al is de hoop nog niet opgegeven dat Bini eventueel in de Ronde van Wallonië (23-27 juli) kan starten”, liet Visbeek weten aan Het Nieuwsblad. Girmay zal in aanloop naar het WK in Wollongong ook nog de Tour du Limousin (16-19 augustus), Bretagne Classic-Ouest-France (28 augustus) en – in Canada – de GP Québec (9 september) en GP Montréal (11 september) betwisten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jos Jalapenos 25 mei 2022 om 11:58

Berouw komt na de zonde. Rust maar goed uit zodat je nooit meer zoiets doet. Wat een blamage. Biniam heeft zich ploegmakkers, die uren en uren voor hem op kop reden, zwaar in de steek gelaten. Hopelijk heeft hij binnenskamers zijn excuses aangeboden. Gelukkig voor hem zijn belgische wielrenners vaak makke schappen, koning Remco en keizer Thibau uitgezonderd, die zich klein laten maken. Wie weet kan Biniam zijn kunstje herhalen en is hij zo verstandig om dan een fristi te drinken.

Karni 25 mei 2022 om 12:07

Hopelijk ontbreken hier wat sarcastische smileys. In het andere geval is het moeilijk te bedenken hoe er meer onzin in 10 lijnen te verzamelen valt.

Henk Boer 25 mei 2022 om 12:09

Op het oog zeker verstandig om het even aan te kijken. Ware wielerliefhebbers konden het niet met droge ogen aanzien wat er gebeurd is natuurlijk. Maar met het oog op de toekomst, nu eerst de fles beter als half vol, dan als half leeg ervaren. Hoop is toch de kurk waarop men drijft.

KnightBiker 25 mei 2022 om 12:24

wat erger is is dat deze onzin ook nog gewoon ge copy paste is uit een van zijn eerdere reacties. kennelijk vind meneer zichzelf brilliant.

Als de heer Jos Jalapenos had opgelet had hij begrepen dat Cavendish aan collega’s heeft gezegd dat die kurken al deels open stonden: Birmay heeft dat bericht kennelijk niet bereikt en kon dus simpelweg niet kunnen weten dat de kurk al op ontploffen stond.

ik hoop dat de Jos nu ook zijn excuses gaat aanbieden aan ons die zijn onzin hebben gelezen: ik sla zijn comments voortaan over

Jos Jalapenos 25 mei 2022 om 12:28

Mijn excuses, Knight

Headlines

Materiaalzone

Populair