Biniam Girmay na tweede plaats: “Mathieu was vandaag gewoon sterker”

vrijdag 6 mei 2022 om 19:04
Video

Voorlopig geen nieuwe stunt voor Biniam Girmay. Mathieu van der Poel was in Visegrád net iets te sterk voor de jonge Eritreeër. Die mag morgen wel van start in de witte jongerentrui. “Dat is ook mooi”.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Biniam Girmay ging even samen met Mathieu van der Poel op de foto in de mixed zone. Gevolgd door een gemeende en Vlaamse ‘proficiat’ aan het adres van de winnaar. “Natuurlijk had ik liever gewonnen”, vertelt de jonge Afrikaan voor de microfoon van WielerFlits. “Maar ik ben ook blij met deze tweede plaats.”

“We kwamen voor een goed resultaat. En dat is het ook geworden. Over de strijd met Mathieu van der Poel in de laatste kilometer? Ik ben tot het uiterste gegaan, maar Mathieu was sterker. Dan moet ik daar vrede mee nemen. We zien wel of er de komende dagen nog iets mogelijk is.” Girmay gaat morgen van start in de witte jongerentrui. “Ook belangrijk”, zegt hij. “Toch niet vergeten dat dit mijn eerste grote ronde is. En de eerste etappe. Ik ben hier bijzonder blij mee.”

En ook al bedankte hij zijn ploegmaats uitgebreid, toch had hij een puntje van kritiek. “Ik heb een zware wedstrijd nodig. Vooral de laatste drie, vier kilometer hadden ze nog de wedstrijd nog wat harder mogen maken”, vertelde hij tot slot. “Daardoor heb ik de sprint iets vroeger moeten inzetten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

Michelangelo 6 mei 2022 om 19:09

De wedstrijd hard maken, kun je dat van je ploeg verwachten op de laatste klim in de laatste km’s, terwijl er nog niemand had afgezien vandaag?

Als je een harde koers had gewild, dan had dat in die 180 km daarvoor kunnen gebeuren als je het mij vraagt. Misschien had hij nog een leadout gewenst, maar volgens mij zat iedere sprinter/klimmer/puncher alleen vooraan in de laatste paarhonderd meter.

Maar hoe dan ook gewoon een meer dan uitstekend optreden van Girmay.

Emergo 6 mei 2022 om 20:12

Klopt, alleen MVDP had een buitengewoon meer dan uitstekend optreden.

Dikke Vrouw 6 mei 2022 om 19:11

Top van Bini dit wordt een wereld topper !

Mwielerfan 7 mei 2022 om 08:57

Meteen eerste afspraak weer paraat bij de top inderdaad

jv88 6 mei 2022 om 19:25

Topper in wording. Kwa talent en het niet tevreden zijn ondanks 2e plek.

Verweggistan 6 mei 2022 om 19:38

Welke kleur heeft dat shirt ook al weer :)

Limal 6 mei 2022 om 20:03

Haha, gelukkig had Biniam door waarover het ging :-)

Draadband 6 mei 2022 om 23:06

Suggestie voor Wielerflits: laat de interviewer een roze microfoon gebruiken, dan heeft hij de kleur waarom het gaat altijd voor zn neus.

Kartouche 6 mei 2022 om 22:26

Gaan we nog veel van genieten van deze man!

Headlines

Materiaalzone

Populair