Biniam Girmay kwam twee keer bijna ten val in Girosprint: “Raakte het hek”

woensdag 11 mei 2022 om 16:57
Biniam Girmay kwam twee keer bijna ten val in Girosprint: “Raakte het hek”

foto: Cor Vos (archief)

Biniam Girmay is voor de derde keer deze Giro in de top-vijf van een rituitslag terug te vinden. Na een tweede plek op dag één en een vierde plek in rit drie, eindigde hij vandaag als vijfde. “Ik miste in de laatste kilometer het wiel van Loïc (Vliegen, red.)”, kijkt de Eritreeër na afloop terug op de finale.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Daarom zat ik niet in goede positie. Ik had goede benen om nog iets te doen. Maar we zijn tenminste uit de problemen gebleven, dus dat is goed”, aldus Girmay, die tot twee keer toe ternauwernood een valpartij wist te voorkomen. “Ik raakte het hek. Twee keer, in de laatste honderd meter. Het is niet gemakkelijk. Ik nam één keer een risico, de tweede keer wilde ik per se niet vallen.”

“Ik denk dat wij het sterkste team hadden om de wedstrijd vandaag te winnen”, kijkt hij naar zijn ploeg, Intermarché-Wanty-Gobert, dat mee op kop reed om de geloste sprinters op achterstand te houden. “Maar het is niet gemakkelijk om samen door de bochten te gaan. Iedereen deed goed werk.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Baukema Tomoulin 11 mei 2022 om 17:04

Ik denk wel dat hij Paars kan winnen deze Giro. Met de 100% zekere afstappers Ewan en Cav en een MvdP die toch niet voor Paars doortrapt hou je als echte concurrenten Demare, Bauhaus, Gaviria en Nizzolo over. Girmay is toch wel een stukje completer dan die 4 namen.

Merlinappa 11 mei 2022 om 17:05

Helemaal mee eens. Zou leuk zijn voor Girmay en Wanty!

Panache 11 mei 2022 om 17:06

To finish first, you first have to finish.

Rondje 25 11 mei 2022 om 17:14

Als hij paars wil winnen moet hij wel zorgen dat hij bij dat hek weg blijft. Vandaag ging het gelukkig goed voor hem, maar je kunt er donder op zeggen dat het een keer mis gaat. Het hoeft niet aan je zelf te leggen of je plat gaat. Jakobsen kan erover meepraten.

Panache 11 mei 2022 om 17:05

In de luwte is het heerlijk energie sparen en snelheid opbouwen, maar zeker op dit niveau krijg je amper de ruimte om dat voordeel te benutten. De grootste troef in een massasprint in een grote ronde is niet zo zeer de topsnelheid, maar het positioneren.

Michelangelo 11 mei 2022 om 17:17

Precies.

En sprinten in Gent Wevelgem in een klein groepje is andere koek dan in de eerste week van een grote ronde.
Ik denk dat hij gewoon op zijn fiets moet blijven zitten, niet al te veel riskeren in deze fase van de Giro, en dan later zijn etappes eruit kiezen. Hetzij vanuit een vlucht, hetzij in een massasprint nadat de meeste sprinters er de brui aan hebben gegeven.

Laatste nieuws

Materiaalzone