BinckBank Tour op zoek naar nieuwe datum: “Aanpassen aan Tour de France”

woensdag 15 april 2020 om 12:35
BinckBank Tour op zoek naar nieuwe datum: “Aanpassen aan Tour de France”

© Cor Vos

Ook de BinckBank Tour, de Belgisch-Nederlandse WorldTour-rittenkoers, moet op zoek naar een nieuwe datum. Volgens Rob Discart, namens organisator Golazo, is er al overleg geweest met de UCI. 

ASO, de organisator van de Tour de France, had deze morgen contact en overleg met de Internationale WielerUnie UCI om samen een nieuwe kalender samen te stellen. Door de nieuwe datum van de Tour (29 augustus-20 september) moet er geschoven worden. En dat geldt ook voor de BinckBank Tour, die normaal van 31 augustus tot 6 september op de agenda stond. “We hebben overlegd met de UCI en we gaan samen met hen en de Belgische wielerfederatie op zoek naar een nieuwe datum”, zegt Rob Discart namens organisator Golazo aan persagentschap Belga.

“Ik heb er begrip voor dat ze er alles aan doen om de Tour te laten doorgaan en daardoor andere wielerwedstrijden zich moeten aanpassen. Het is nu eenmaal de belangrijkste koers en zeer belangrijk voor zowel teams als sponsors. We bekijken nu met onze stakeholders wanneer we het best de BinckBank Tour kunnen organiseren. Het wordt een hele puzzel. De UCI liet weten voorkeur te geven aan de grote ronden en de wielermonumenten. Pas daarna komen de andere WorldTourkoersen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

SoloSlim 15 april 2020 om 13:08

Ze zullen zowiezo moeten ovelappen met een grote ronde lijkt me.. Of ze accepteren dit of ze anuleren best hun koers.
(Als we Corona efkes vergeten)

Dario 15 april 2020 om 13:16

dan iets later, misschien als voorbereidingskoers voor de monumenten?

Arne Pringuet 15 april 2020 om 13:34

Of voor de tour, als voorbereidingskoers op de ronde van Frankrijk..

josi 15 april 2020 om 14:15

Zo’n beetje de enige manier om hem nu niet te laten samenvallen met een grote ronde of klassieker, is door hem naar voren te schuiven. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn. Het einde van het verhaal zal dan ook wel zijn dat er een jaartje wordt overgeslagen.

koos1 15 april 2020 om 14:28

Enige optie lijkt me net na het WK en dan als voorbereidingskoers op de (vlaamse) klassiekers.
WK (te zwaar voor de klassiekerrenners), weekje later Binckbank en dan in de volgende weekenden Vlaanderen – Roubaix – Amstel – Luik en evt. op de woensdagen ertussen nog de E3 – Gent Wevelgem – Waalse Pijl.

Maar van bijna alle (ronde)koersen is dit wel de koers die het minste gemist zal worden, dus prima als deze dit jaar niet word gereden en pas weer in 2021.

Jean Dumas 15 april 2020 om 14:37

Sommige organisatoren zullen het opgeven, voordat een kalender voor elkaar is. Dan maar een jaar niet.

FDJ 15 april 2020 om 15:29

Ze kunnen toch gewoon naar de originele datum ergens begin augustus? Ze waren daar enkel weg voor de Olympische Spelen en deze zijn nu komen te vervallen. Heb je gelijk een mooie voorbereidingskoers.

coolietje 15 april 2020 om 18:09

In ieder geval niet in augustus want Belgische overheid verbiedt alle massa-evenementen tot en met 31 augustus

FDJ 15 april 2020 om 20:44

Waar zijn we in beland… Dat vraag ik mij steeds meer af. Dit soort bizarre beperkingen nu al maanden vooruit te plannen. We weten nog heel weinig over dit virus. Dus het kan zo ook ineens allemaal weer anders zijn. We laten ons regeren door angst en massahysterie.

S. Morgenstern 15 april 2020 om 20:57

Dat virus gaat zich echt niet opeens totaal anders verspreiden, dus de beperkingen op massa evenementen zijn volkomen begrijpelijk.

SoloSlim 16 april 2020 om 14:05

Wat is een massa-event.. de Binckbank tour toch niet?
Dan zijn pretparken, cinema's, de kust, … een veel groter risico.

Maillot à Pois 16 april 2020 om 15:06

sja, als je met een hoop supporters op elkaar staat bij start- en aankomstplaatsen, kan je dat als massa-event interpreteren. Of ook niet, het is subjectief.
De Belgische overheid heeft aangegeven dat er richtlijnen/parameters komen om te bepalen of iets al dan niet een massa-event is.

Maar dan nog moeten organisatoren en lokale overheden het zien zitten om een event te laten doorgaan, ook al is het volgens de definitie geen massa-event. Niemand wil achteraf verantwoordelijk geacht worden voor een eventuele nieuwe uitbraak.
Zo geeft de burgemeester van Anzegem al aan dat hij sowieso géén toestemming geeft voor een Belgisch Kampioenschap in zijn gemeente op 23 augustus.

Maillot à Pois 15 april 2020 om 21:01

Vanuit de organisatie van die massa-evenementen is er net de vraag om te weten waar ze aan toe zijn. De organisatie van het festival Tomorrowland reageerde in die zin.

Dat een exitstrategie over meerdere maanden gespreid zou worden en dat massa-evenementen een laatste stap in zo’n strategie zouden zijn, zat er al even aan te komen. Ook Duitsland volgt nu een gelijkaardige tijdslijn.

Misschien blijkt het achteraf te voorzichtig, maar beter dat dan andersom.
Hoe zou je zelf zijn als beleidsmaker, zeker als je nu overal het verwijt krijgt dat je niet snel en adequaat genoeg op het virus hebt gereageerd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair