BinckBank Tour bezoekt Vlissingen en Philippine

dinsdag 9 juni 2020 om 16:51
BinckBank Tour bezoekt Vlissingen en Philippine

Laurens De Plus won vorig jaar de ronde - foto: Cor Vos (archief)

De ingekorte BinckBank Tour (29 september-3 oktober) zal dit jaar een bezoekje brengen aan Vlissingen en Philippine, zo meldt Omroep Zeeland. De organisatie wil in Vlissingen een korte tijdrit organiseren, terwijl Philippine een dag later de startplaats is van de etappe naar het Belgische Aalter.

Philippine is de start- en aankomstplaats van de Omloop van de Braakman, terwijl Vlissingen de afgelopen jaren een doorkomstplaats was voor de Tacx Pro Classic. Op woensdag 30 september staat er normaal gesproken een korte tijdrit op het programma in Vlissingen.

Een dag later vertrekken de renners vanuit Philippine voor een etappe richting België. Aankomende donderdag worden op een persconferentie in Vlissingen de definitieve plannen bekendgemaakt en de contracten ondertekend. Vorig jaar kwam de BinckBank Tour ook al in Zeeland aan, om precies te zijn in Hulst.

Als de BinckBank Tour over enkele maanden doorgaat, dan is de wielerwedstrijd het eerste grote evenement dat in Zeeland zal worden gehouden tijdens de coronacrisis.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Veloburto 9 juni 2020 om 18:00

World Tour onwaardig dit gedrocht van een etappekoers

bonimenier 9 juni 2020 om 18:32

Tour Down Under, Ronde van Polen of Tour van Guangxi zijn veel beter, hè ?

Dit is gewoon een etappekoers voor de klassiek aangelegde types. Mag ook eens.

Minne 9 juni 2020 om 20:05

Er had alleszins meer in gezeten. Ik denk dat je een zeer aantrekkelijke etappekoers kan maken voor de klassieke types in Be-Nl, maar de schwung is er inderaad wat uit de laatste jaren.

Arie den Blanken 11 juni 2020 om 10:33

Ik vind vooral de etappekoersjes buiten Europa kunstmatige gedrochten.

Polleke 11 juni 2020 om 09:16

Zelfs in de BeNe kan je de wildste parcoursen verzinnen maar ook organisaties moeten overleven met de centen van de aankomst/startlocaties…vandaar dat obligate Aalter-Ardooie-Riemst-Houffalize gedoe, jaar na jaar, na jaar…

Arie den Blanken 11 juni 2020 om 10:36

De etappes met aankomst in Houffalize en Geraardsbergen zijn bijna altijd het aanzien meer dan waard.

LB108 11 juni 2020 om 09:23

Toen het nog Eneco tour was, een heel mooie gevaarieerd Parcours maar afgelopen jaar serieus achteruit gegaan.. ook de organisatie stelt niet veel meer voor ondanks dat het golazo is en ze ervaring zouden moeten hebben

Headlines

Materiaalzone

Populair