Binche in komende jaren vier keer gastheer BK wielrennen

maandag 14 juni 2021 om 16:20
Binche in komende jaren vier keer gastheer BK wielrennen

foto: Cor Vos

De Henegouwse gemeente Binche zal tot en met 2030 vier keer gastheer zijn van het BK wielrennen. In 2024 en 2029 neemt de Belgische stad het BK tijdrijden voor haar rekening, in 2025 en 2030 het BK op de weg. De gemeente legt per tijdritkampioenschap 30.000 euro en per wegkampioenschap 250.000 euro bij voor de organisatie van het evenement. 

In de afgelopen decennia profileert Binche zich meer en meer als wielergemeente. Zo is de stad de vaste start- en aankomstplek van de eendagswedstrijd Binche-Chimay-Binche, maar was het ook de startplek van de Waalse Pijl in 2013 en 2017 en van de derde etappe in de Tour de France in 2019.

“We zijn erg blij dat we een overeenkomst met Belgian Cycling hebben ondertekend voor vier Belgische kampioenschappen bij de elite”, spreekt burgemeester Laurent Devin verheugd. “Wij zijn trots op onze wielerstad. We hebben ook onze aanvraag ingediend bij de ASO voor een nieuwe start van de Waalse Pijl. Wij zullen hetzelfde doen voor het vertrek van een etappe van de Ronde van Wallonië binnen tien jaar en we hopen tegen 2030 de Ronde van Frankrijk hier een keer te laten starten.”

In 2018 had Binche ook al de eer om het BK wielrennen te organiseren. Annelies Dom en Yves Lampaert gingen destijds met de kampioenstruien aan de haal op een glooiend parcours met enkele kasseistroken. Hoe het parcours er in de komende jaren zal uitzien, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de Grote Markt opnieuw start- en aankomstplaats zal zijn.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ward 14 juni 2021 om 22:28

Goed voor Binche. Wel bizar dat een bericht over de toekomstige organisatie van het BK hier verschijnt, terwijl de voorbeschouwing van het BK TT zelf enkel op de BE site (beter bekend als het vagevuur of de dark side van Wielerflits) verschijnt. Die logica ontgaat me eerlijk gezegd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair