Bilbao blijft helper van Landa: “Maar ook met meer intentie voor eigen kansen”

maandag 28 december 2020 om 15:55
Bilbao blijft helper van Landa: “Maar ook met meer intentie voor eigen kansen”

foto: Cor Vos

Pello Bilbao gaat ook in 2021 knechten voor kopman Mikel Landa. Dat vertelt de Baskische klimmer van Bahrain McLaren in een interview met Marca. Toch ziet Bilbao ook kansen voor zichzelf, vooral na zijn vijfde plaats in het eindklassement van de voorbije Giro d’Italia. “Het was geweldig om op die positie te eindigen”, zegt hij.

“Dat ik zo hoog ben geëindigd, is iets dat niet verwacht werd”, vertelt Bilbao, die dit jaar de meeste koersdagen (71) van het hele peloton in zijn benen had. “Je moet het daarom ook beoordelen in perspectief. Dat ik vijfde word na het hele seizoen, vind ik heel waardevol.”

Volgend jaar zet Bahrain Victorious, zoals de ploeg gaat heten vanwege het vertrek van co-sponsor McLaren, weer alle ballen op Mikel Landa. Hij werd vierde in de afgelopen Tour de France. “Het idee is dat ik met Landa mee ga naar het hoofddoel van de ploeg, en dat ik dan ook mijn eigen kansen ga krijgen. Eigenlijk net zoals dit jaar, maar dan met meer intentie om voor een goed resultaat te gaan”, zegt de 30-jarige Bilbao.

Op welke grote ronde de ploeg zich focust met Landa, is nog niet bekend. “We weten de planning nog niet. Ik ga nu eerst, na vier weken rust, mijn trainingen weer opbouwen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ab Normaal 28 december 2020 om 17:03

Kan me toch echt niet voorstellen dat ze met Landa naar de Tour willen.

0
Titaantje 28 december 2020 om 17:46

Ja echt lastig om voor te stellen dat een ploeg z’n grote kopman naar de Tour zou meenemen na een 4e plaats afgelopen jaar…. die gaat gewoon naar de Tour hoor.

0
Spirit 28 december 2020 om 18:08

Landa zal nooit de Tour winnen, daar komt hij tekort voor.
Maar het blijft wel een hele goede renner natuurlijk, tis geen pannenkoek zoals jij doet voorkomen

0
Checco 28 december 2020 om 18:19

De vele tijdritkilometers id Tour spreken niet echt in zijn voordeel. Mss dat het Giro-parcours voor hem interessanter zal zijn. Komt ook net iets tekort om id Tour mee te doen voor de winst, mss kan het id Giro wel?
Prachtige klimmer overigens.

0
CechRepublic 28 december 2020 om 18:31

Nou rijdt Landa meestal weg op een beklimming als hij al minuten achter staat en hij weg mag rijden van de rest. Aanvallen terwijl hij nog goed in het klassement staat is volgens mij nog nooit gelukt. Misschien overschatten wij zijn klimtalent iets.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone