BikeExchange-Jayco heeft grote plannen met Dunbar: “Bij INEOS miste hij kansen”
foto: Cor Vos
zondag 6 november 2022 om 19:46

BikeExchange-Jayco heeft grote plannen met Dunbar: “Bij INEOS miste hij kansen”

Eddie Dunbar maakt deze winter de overstap van INEOS Grenadiers naar BikeExchange-Jayco. Bij dat laatste team hebben ze veel vertrouwen in de Ier. “Bij INEOS miste hij kansen”, zei ploegleider Matt White onlangs in The Cycling Podcast.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Iemand als Eddie komt bij ons binnen als een kopman”, vervolgde White. “Onze programma’s voor volgend jaar zijn nog niet zeker, maar ik zie iemand als Eddie onze ploeg aanvoeren in de Giro d’Italia van volgend jaar, terwijl hij bij INEOS niet eens tot de selectie behoorde in 2022. Voor ons wordt hij een alternatief voor Simon Yates. Dat is iets waar we een gebrek aan hadden nadat Adam Yates vertrok.”

De 26-jarige Dunbar, die tot eind 2025 heeft getekend bij BikeExchange-Jayco, reed ruim vier jaar voor INEOS Grenadiers. In zijn tijd bij de Britse ploeg betwistte hij slechts één grote ronde, de Giro van 2019. Wel deed hij mee aan tal van kleinere rittenkoersen, waarvan hij het afgelopen seizoen twee wist te winnen. Dunbar was in 2022 de beste in zowel de Settimana Internazionale Coppi e Bartali als de Ronde van Hongarije.

 
5 Reacties
Sorteer op:
6 november 2022
Getalenteerd, dat zeker. Maar winst in enkele kleinere rondjes overtuigt me niet dat hij een valabele optie is voor een grote ronde. Ben wel benieuwd!
6 november 2022
Hij moest vooral knechten. Ik vind dit niet meer dan normaal!! Mooie woorden van White
6 november 2022
Heeft ook wel behoorlijk wat pech gehad waardoor hij een grote ronde start mistte. Best een prima renner, mooi dat hij hier mogelijk z’n eigen kans krijgt. Zo werd Hamilton destijds ook gebracht, maar die kan het niet waarmaken.
Ik heb hem altijd meer als een puncher gezien dan als een klassementsman. Kan me ook niet herinneren dat ik hem ooit op een 6+ km col heb zien meegaan met de besten en het zijn ook de meer punchy rondjes waar hij klassement rijdt... Ik denk dat top 10 in Luik en San Remo eerder binnen zijn kunnen ligt dan top 10 in een grote ronde, maar uiteindelijk denk ik dat het voor alle grote koersen eerder een top 30 man is.
7 november 2022
Een beetje de Ierse versie van Sosa.. zet hem aan de voet een klim zonder het gehannes en getrek vooraf en grote kans dat hij met de toppers mee doet of zelfs wint. Helaas komen dit soort veertjes inhoud te kort om dit te doen in grotere wedstrijden.

Reacties zijn gesloten.