‘Betancur maakt tussentijdse transfer naar UAE Emirates’

Door , woensdag 30 mei 2018 om 09:26
‘Betancur maakt tussentijdse transfer naar UAE Emirates’

foto: Sirotti

Carlos Betancur staat voor een transfer naar UAE Emirates. Niet na dit jaar, maar nog tijdens het lopende seizoen. Volgens La Gazzetta Dello Sport bekijkt de Colombiaanse klimmer de optie om per 1 augustus te vertrekken bij Movistar. Bij de Spaanse formatie heeft Betancur nog een contract tot en met 2019.

De 28-jarige coureur, die afgelopen weekend de Giro d’Italia afsloot als vijftiende in het algemeen klassement, zou na een tussentijdse overgang direct aan de start kunnen staan van de Vuelta a España namens zijn nieuwe werkgever. De Spaanse grote ronde begint op 25 augustus in Malaga.

Betancur begon zijn profloopbaan in 2011 bij Acqua & Sapone. Na twee seizoenen vertrok hij naar AG2R La Mondiale, waar hij successen kende en met problemen de ploeg verliet. Na de door hem gewonnen Parijs-Nice van 2014 was de getalenteerde klimmer geen schim van zichzelf en stond hij meermaals te zwaar. Hij stond als enfant terrible bekend toen Movistar hem in 2016 oppikte.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Scott Sunderland 30 mei 2018 om 11:15

Hij was vorig jaar al bezig aan eindelijk weer goed rijden in de Vuelta, tot die val. Een behoorlijke Giro gereden vind ik voor iemand die zo lang uit vorm en niet goed was. Of hij nog koersen gaat winnen hangt vooral af van zijn discipline en geestelijke toestand. Het talent heeft hij. Het is zeker een risico om hem een contract te geven. Maar als het goed gaat zeker de moeite waard.

LutsenkoFan 30 mei 2018 om 12:40

Ik denk dat het te maken heeft met dat hij zo goed op de weg terug leek vorig jaar, goede Tour en was heel goed in Vuelta tot hij viel.
Daarna lang moeten revalideren.

Maar zou topfit aan de Giro moeten hebben verschenen en ik denk dat Movistar/Betancur wat hogere verwachtingen hadden. Gezien hij niet verbeterd is ten opzichte van vorig jaar.

Tenslotte is dit maar een gerucht en denk ik dat Betancur er geen stap op vooruit gaat om naar deze ploeg te gaan.

mania 30 mei 2018 om 12:41

Zal wel in onderling overleg zijn.

Culnamo 30 mei 2018 om 13:08

Ik hou niet van de tussentijdse overstappen. Dit is allemaal in het straatje van de rijke ploegen en hiermee gaat wielrennen dezelfde afgrond in als voetbal.

LB117 30 mei 2018 om 13:34

@ Culnamo? hoezo dan wat maakt het uit en het is juist in het straatje van de niet rijke ploegen die een drop uit kunnen oppkken lijkt mij

xistnc 30 mei 2018 om 16:31

In zo’n nieuwsbericht zoek ik automatisch toch naar iets van een ‘waarom’. Kijk ik niet goed?

Romāns Vainšteins 30 mei 2018 om 19:25

Betancur is uiteindelijk gewoon een andere renner geworden namelijk lijfwacht. Ik vind hem prima in die rol en ga hem niet achtervolgen met zijn jonge jaren waarin hij zoveel beter was. Niet iedereen kan een ‘hele grote’ worden en dat heeft ook te maken met heel veel goede tegenstanders die er, op vele manieren, meer voor doen en harder voor werken.

Ik vind het een toffe en herkenbare renner, gun hem een succesvolle overstap.

Munz 30 mei 2018 om 22:30

1 van de grootste talenten ooit. Alleen traint hij niet graag.

LB117 30 mei 2018 om 23:25

Nogmaals waren Gesink en Thomas Dekker ook niet de grootste talenten ooit?
Neemt niet weg dat ze gewoon een degelijke renner kunnen zijn bij een WT ploeg

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll