Bestuurder die doorreed na ongeluk met Valverde is aangehouden

zondag 3 juli 2022 om 11:05
Bestuurder die doorreed na ongeluk met Valverde is aangehouden

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde en twee collega-fietsers werden zaterdag tijdens een training in Murcia aangereden door een automobilist. De bestuurder reed na het ongeluk door, maar is inmiddels aangehouden door de politie. Het zou gaan om een 69-jarige man.

Volgens ooggetuigen gebeurde het ongeluk met de drie wielrenners zaterdagmiddag rond het middaguur op de RM-560-weg tussen Alcantarilla en Javalí Viejo. Politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben Valverde en zijn metgezellen ter plaatse geholpen. Daarna is de 42-jarige coureur met verwondingen naar een ziekenhuis in Murcia gebracht. Valverde en zijn trainingsmakkers maken het naar omstandigheden goed.

De automobilist reed na het ongeluk dus door, maar heeft zich inmiddels aangegeven bij de politie en is vervolgens aangehouden. De 69-jarige man heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor het verkeersongeval en vervolgens een vluchtmisdrijf heeft gepleegd, zo meldt sportkrant Marca. Er zal nu worden onderzocht of er sprake is van ‘poging tot moord’.

“Dit was geen ongeluk”
De automobilist zou de groep fietsers hebben ingehaald zonder de veiligheidsregels te respecteren. De man werd door Valverde en zijn trainingsmaten vervolgens op zijn gedrag gewezen, waarna de bestuurder besloot te stoppen en achteruit te rijden, waarna hij de fietsers aanreed. De automobilist reed vervolgens door. “Dit was geen ongeluk”, liet een van de getroffenen weten aan de Spaanse media.

Valverde steekt zijn duim op vanuit het ziekenhuis – foto: Alejandro Valverde/Instagram

De 42-jarige Valverde, die bezig is aan zijn laatste jaar als beroepswielrenner, heeft gelukkig geen breuken of andere ernstige blessures overgehouden aan het ongeluk. “Zowel Alejandro als zijn trainingspartner maken het goed. Alejandro heeft tests ondergaan in een medisch centrum. Daaruit zijn geen breuken of andere ernstige verwondingen naar voren gekomen. Alejandro blijft nog 24 uur onder observatie om zijn toestand in de gaten te houden. Daarna mag hij het ziekenhuis verlaten”, liet Movistar zaterdag al weten.

Valverde liet via Instagram ook al van zich horen. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun die ik vandaag heb gekregen. Ik ben gelukkig met de schrik vrijgekomen en het gaat goed met mij.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

garconextraordinaire 3 juli 2022 om 11:20

Dan ben je toch niet goed of wel? Stoppen – bewust acjteruit rijdem/aanrijden…. doe je pensioen in de buitenlucht maar gedag zeggen!

0
Kopinkas 3 juli 2022 om 11:21

Klassiek geval van overkokende potjes bij een automobilist die op zijn onverantwoord gedrag wordt gewezen.
Dit soort gedrag is zo oud als de straat en gaat volgens mij nooit verdwijnen in onze machocultuur.
Zelf werd ik als vijftienjarige ooit bijna van de weg gemaaid door een tegenligger op een smalle veldweg, en maakte ik de fout om wat te gesticuleren. Hij was duidelijk op z’n pik getrapt. Plots hoorde ik hem stoppen en zich in achteruit zetten en een wilde achtervolgingsrace inzetten. Mijn enige redding was om mijn allersnelste sprint ooit te rijden en achter een scherpe bocht wat verderop (ik kende het terrein als mijn broekzak) het veld in te duiken en plat op mijn buik te gaan liggen en mijn fiets laag te houden (achter wat struiken). Hij raasde verder als een bezetene, duidelijk volledig over de rooie.

Wel benieuwd wat voor veroordeling hier in het geval van Valverde gaat uitkomen.

0
Guushovd 3 juli 2022 om 12:43

Ik heb zo ook een stuk of vijf verhalen. Alle keren omdat ik zo dom was een hand op te steken of m'n mond open te doen na een actie die al ronduit gevaarlijk was.

De enige waar ik een enigzins positieve herinnering aan het is die keer dat de automobilist uitstapte, m'n (tour)fiets in elkaar trapte, waarna bleek dat de grijze golf op het kruispunt een undercover politieauto was, waarin hij vervolgens mee naar het bureau kon.

0
Aart van Woud 3 juli 2022 om 14:18

Onlangs gebeurde het hier in de buurt dat een automobilist expres tegen het verkeer inreed op een groep wielrenners en zelfs gas bijgaf. Dat soort malloten zijn er tegenwoordig.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4106131/wielrenners-expres-omvergereden-hij-kwam-op-onze-weghelft-en-gaf-gas

0
Romāns Vainšteins 3 juli 2022 om 14:44

Nog nooit zoiets megemaakt eerlijk gezegd, ook nog nooit gezien.

Wel vaak dat mensen van ‘hey!’ ‘Pas op!’ ‘Niet snel!’ Of vergelijkbare dingen roepen terwijl er geen vuiltje aan de lucht is. Ik negeer dat simpelweg.

Het helpt dat ik zeeeeer weinig tot helemaal geen urbane zones in ritten meepak en als ik er in zit geen tempo maak en terugschakel, altijd.

0
the student 3 juli 2022 om 11:30

Aan ieder die een keer wordt afgesneden… waarbij het allemaal net goed is gegaan.

Laat gaan…

Het is je verder leuke dag niet waard om ruzie te maken met een idioot in 1.5ton staal. Echt niet.

0
LeoR 16 4 juli 2022 om 14:51

Voorkomen is inderdaad beter dan genezen. Op een smalle weg waar een auto niet veilig kan inhalen (ook al denkt de chauffeur zelf van wel), kan je dus maar beter assertief zijn en ostentatief in het midden van de weg gaan rijden ..

0
betonmolen 3 juli 2022 om 13:39

Sluit me bij student aan

0
Txirrindularitza 6 juli 2022 om 08:56

De opgepakte man is een voormalig Guardia Civil’er…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone