‘Beslissing in zaak-Amador valt pas in januari’

zondag 29 december 2019 om 11:13
‘Beslissing in zaak-Amador valt pas in januari’

Andrey Amador - foto: Cor Vos

Koerst Andrey Amador volgend jaar nu voor Team Ineos of blijft hij in dienst van Movistar? De Costa Ricaan is al enige tijd de hoofdrolspeler in een heuse transfersoap. Het heeft er alle schijn dat er pas volgend jaar duidelijkheid kan worden gegeven over de zaak.

De internationale wielerunie UCI was aan zet in de slepende zaak. Nog voor de jaarwisseling zou de bond een beslissing nemen, maar volgens Marca is geen van beide ploegen geïnformeerd. Omdat de UCI een winterreces houdt tot en met 7 januari lijkt het er sterk op dat er pas volgend jaar duidelijk zal komen.

Movistar maakte in juli bekend dat de 33-jarige Amador had bijgetekend bij de Spaanse WorldTour-formatie, maar eind september kwam naar buiten dat de Costa Ricaan een streep had gezet door het akkoord en naar Team Ineos zou vertrekken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 29 december 2019 om 11:54

Nou ja we lazen onlangs dat het in feite een financiële kwestie is geworden. Movistar wil (terecht) geld zien voor een ondertekend contract. Dat hij niet voor Movistar gaat rijden meer, mag ook duidelijk zijn, gezien de animositeit die er is ontstaan. Movistar en manager Acquadro lijken vooral te botsen.

Men zal als eerste bekijken of Amador / Acquadro juridisch gezien moeten betalen en zo ja, hoeveel dan. Het contract bij INEOS zal wel zodanig goed zijn dat dat compenseert. Ik denk niet dat INEOS zich hiermee zal bemoeien.

Vraagje: Betancur zit toch ook bij manager Acquadro ? Hij zou naar de Emiraten gaan. Dat ging niet door. Hij moest bij Movistar in de wachtrij staan. En heeft nu toch "mogen" bijtekenen. Zou Betancur van manager gewisseld zijn wellicht ??

0
Tinkerbell 29 december 2019 om 13:58

Onder andere Erviti en Samitier zaten ook bij Acquadro en die zijn van manager gewisseld om bij Movistar te kunnen blijven/tekenen.
Ik ga er dan ook vanuit dat Betancur ook van manager is gewisseld als hij bij Acquadro zat aangezien Unzue dus geen zaken meer wil doen met die man.

Overigens denk ik persoonlijk dat Unzue Amador ook nog altijd graag wil houden anders zouden ze niet in deze situatie zijn belandt. Amador blijft een van de beste knechten van het peloton.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone