Bert De Waele hangt fiets aan de haak
zaterdag 6 oktober 2012 om 12:09

Bert De Waele hangt fiets aan de haak

Bert Waele

foto: Sirotti

De 37-jarige Belg Bert De Waele heeft aan Sporza bekend gemaakt maandag zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière te zullen rijden in de kermiskoers van Oostrozebeke. De Waele begon zijn loopbaan in 2001 bij Landbouwkrediet, en bleef heel zijn carrière bij de Belgische formatie. Voor volgend seizoen kon echter geen akkoord meer worden gevormd, dus besloot de Belg te stoppen als profwielrenner.

De Waele zelf had nog de intentie een jaar door te gaan. “Ik neem afscheid met een wrang gevoel. Begin deze week zag het ernaar uit dat ik nog een jaartje renner zou blijven, maar we zijn toch niet tot die overeenkomst gekomen die ik voor ogen had.” Zijn mooiste prestaties waren een overwinning in een etappe in de ronde van zijn land en een vierde plaats in de Amstel Gold Race van 2010. In 2009 mocht de Belg mee naar het WK in Mendrisio.

De renner reed dan wel zijn hele carrière bij het Landbouwkrediet-team, toch kreeg hij ook een aanbod van een WorldTour-team. In 2010 vertelde de Belg tijdens de Tourtalkshow Vive le Vélo dat Philippe Gilbert, toenmalig kopman bij Lotto, hem een voorstel had gedaan om over te stappen naar zijn ploeg. De Waele weigerde dit echter omdat hij van Landbouwkrediet een mooi tegenvoorstel kreeg.

RIDE Magazine