Bernal ziet droom uiteenspatten: “Ik had enorm veel vertrouwen”

zondag 5 mei 2019 om 13:01
Bernal ziet droom uiteenspatten: “Ik had enorm veel vertrouwen”

foto: Team Ineos

Gisteren werd bekend dat de Giro d’Italia het zal moeten doen zonder smaakmaker Egan Bernal. De Colombiaanse klimmer brak namelijk zijn sleutelbeen na een val op training. Zijn werkgever Team Ineos houdt het voorlopig bij een korte mededeling, maar Bernal zelf heeft inmiddels gereageerd. “Ik ben zeer verdrietig”, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is nog gissen naar de oorzaak van de crash, maar volgens de Italiaanse sportkrant viel Bernal op een gladde rotonde. Hierdoor brak de 22-jarige ronderenner zijn sleutelbeen. De Colombiaan zal zondag worden geopereerd in een ziekenhuis in Andorra, waardoor hij een Girodebuut definitief mag vergeten.

“Ik wilde heel erg graag starten in de Giro”, is zijn eerste reactie. “De voorbereiding was goed en ik had enorm veel vertrouwen. Ik heb enkele jaren in Italië gewoond. Er zijn meerdere bergetappes die ik erg goed ken”, aldus Bernal, die hoopt zo snel mogelijk weer op de fiets te kruipen.

Wanneer de klimmer weer een rugnummer kan opspelden, is niet bekend. Een deelname aan de Tour de France is niet uitgesloten. Vorig jaar maakte Bernal al zijn Tourdebuut namens (toen nog) Team Sky. Het Colombiaanse toptalent speelde toen een cruciale rol voor de latere Tourwinnaar Geraint Thomas.

Wel of geen Moscon?
Het zit Team Sky überhaupt niet mee in aanloop naar de Giro d’Italia. De Britse sterrenformatie kan wellicht ook niet rekenen op Gianni Moscon, die hoopte te schitteren als schaduwkopman. De Italiaan zou na een teleurstellend voorjaar kiezen voor een alternatief programma richting de Tour.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jan Blokland 5 mei 2019 om 13:22

Als Bernal de Tour rijdt wordt de Tour wel een heel saaie wedstrijd met zoveel toppers als Thomas, Poels, Bernal, Kwiatkowski, om de boel lam te leggen voor hun kopman Froome. En anders wel voor Thomas of Bernal zelf.

0
west 5 mei 2019 om 13:32

Mijn hoop is dat radcliffe daadwerkelijk een fan van de sport is en met zijn eigenwijze hoofd een lans breekt voor klimmers die moeten wachten op hun kopman…

0
bommie 5 mei 2019 om 14:06

Bernal moet wel oppassen dat hij niet ‘de nieuwe Kelderman’ wordt. In minder dan 14 maanden tweemaal sleutelbeen gebroken en een keer z’n neus bij die verschrikkelijke val in San Sebastian.

0
Samlambeej 5 mei 2019 om 14:17

Zo een vreselijke typering voor beide renners. Hij viel zwaar over Rojas die voor hem viel en in San Seb. vielen ze massaal voor ‘m door de roekeloze Ben King die maar achterom bleef kijken.

0
leegloper 5 mei 2019 om 14:55

Precies Samlambeej. Bernal liet vorig jaar ook zien snel terug te kunnen keren na een blessure. 30 dagen na de val in Catalonie begon hij aan Romandie waar hij de tijdrit won en 2de eindigde in het klassement. En 2 maanden na die verschrikkelijke smak in San Sebastian reed hij in Italie een aantal wedstrijden. 10de Milan-Turijn, 12de Lombardije.

0
Demprino 5 mei 2019 om 15:09

Geen moscon. Dat is zeer verrassend

0
Jan Blokland 5 mei 2019 om 16:11

Vind ik eigenlijk niet. Rijdt op dit moment nog geen deuk in een pakje boter.
Wat is er aan de hand met veel renners: Moscon, Padun, Felline, Moser, Gallopin, Cort Nielsen, Meintjes, en dan hebben we nog Aru, en Barguil die ook niets presteren.
Oké Aru weten we inmiddels, maar heb toch m’n vraagtekens.

0
Romāns Vainšteins 5 mei 2019 om 17:48

Wat er aan de hand is met ze is dat ze allemaal nare blessures en gezondheidskwesties hebben die ervoor zorgen dat ze het kunstje als een waanzinnige gek veel te ongelofelijk hard op de pedalen stampen en daardoor bijzonder snel vooruitfietsen wat minder kunnen uitvoeren.

0
Samlambeej 5 mei 2019 om 18:04

Mooi gezegd @Romans Vainsteins.
Hoe zijn die sporters in al die jaren überhaupt tot aan dat niveau geraakt? Dat ze het niet zo in 1, 2, 3 kunnen uitleggen. Soms val je zo ver terug dat het verdomd lastig wordt om ooit nog in gelijke "waanzinnige gekke" vorm te geraken.

0
Mwielerfan 6 mei 2019 om 09:10

Gallopin probeert ook ronde renner te zijn ipv waar hij goed in is

0

Headlines

Populair

Materiaalzone