‘Bernal maakt zich op voor Clásica San Sebastián’

maandag 29 juli 2019 om 20:00
‘Bernal maakt zich op voor Clásica San Sebastián’

foto: Cor Vos

Tourwinnaar Egan Bernal gaat zaterdag mogelijk van start in de Clásica San Sebastián. Het is ‘waarschijnlijk’ dat de Colombiaan zes dagen na zijn zegetocht in Parijs alweer koerst in het Baskenland, meldt AS.

Eerst verschijnt Bernal twee dagen achter elkaar in België aan de start van een criterium. Hij heeft namelijk zijn deelname bevestigd aan de criteriums van Aalst (maandag) en Roeselare (dinsdag). Daarbij wordt hij bijgestaan door Team Ineos-ploegmaat Jonathan Castroviejo.

Mocht de 22-jarige Bernal starten in de Clásica San Sebastián, dan is dat zijn tweede deelname aan de Spaanse klassieker. Vorig jaar debuteerde hij, maar eindigde zijn koers voortijdig door een zware val. Pas twee dagen later mocht Bernal het ziekenhuis verlaten na een operatie aan zijn lip en een gebroken neus.

Volgens AS is het nog niet zeker of Bernal na de Tour de France ook de Vuelta a España gaat rijden. Aanvankelijk was de Giro d’Italia het hoofddoel voor het toptalent, maar die moest hij missen door een sleutelbeenbreuk.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Laatste man 29 juli 2019 om 20:08

Castroviejo als kamergenoot meenemen, netjes.

koos1 29 juli 2019 om 20:16

Mag toch hopen dat hij wat rust krijgt ipv nog de Vuelta na deze Tour te rijden.

Marik 29 juli 2019 om 20:53

Laat die jongen even naar Colombia gaan, dat land wil haar held zien en aanraken

Samlambeej 29 juli 2019 om 22:03

In Colombia wachten ze op je.

Titaantje 29 juli 2019 om 22:57

Hij zou de Giro doen, deed de Tour, en dan staat de Vuelta ter discussie… dat lijkt me toch wat raar qua hoe zijn seizoensopbouw had moeten zijn richting mei, en hoe hij die piek verlegd heeft. Lijkt me weinig ruimte om dat ook in september nog eens door te duwen zonder afbraak van het lichaam voor zo’n jonge renner. Ineos, kan dan beter Thomas (die te dik en lui aan het seizoen begon) met Sivakov en wat anderen naar de Vuelta sturen.

girardengo 30 juli 2019 om 00:12

Hem kan beter wat vrijheid worden gegund. Hij heeft toch nog tijd genoeg?

Panter 30 juli 2019 om 00:55

Hij gaat de vuelta zeker niet rijden. Die is voor thomas als goedmaker!!! Of hij hem zal winnen betwijfel ik. Roglic is de grootste kandidaat voor winst in de vuelta met MAL

vevie 30 juli 2019 om 06:24

Thomas heeft geen interesse in de Vuelta. Die gaat uitrusten met zijn vrouw en gaat sommige eendagswedstrijden rijden. Vuelta is ook te voor Thomas, denk ik. Lange beklimmingen zoals de Giro en Tour zijn meer voor hem

Secondant 30 juli 2019 om 06:04

De Vuelta zal hij denk ik niet rijden. Vraag me ten zeerste af of Thomas wel start. Kan me zo voorstellen dat Hart-Sivakov-Sosa weer een vrije rol gaan krijgen, net als in de Giro. Eventueel aangevuld met Van Baarle (de Vuelta zou goed zijn voor het volgende voorjaar?). Castroviejo is op de voorlopige (onbevestigde) startlijst de enige Ineos man.

Chaba 30 juli 2019 om 08:23

Thomas zal nog hongerig zijn, vraag is op welke wijze.

sooike 31 juli 2019 om 00:14

En morgen rijdt hij de Acht van Chaam. Leuk om er even bij te vermelden, lijkt me, ook al is het in Brabant !

Headlines

Materiaalzone

Populair