Bernal looft ploegmaat Sosa: “Was wellicht de sterkste”

donderdag 10 oktober 2019 om 17:00
Bernal looft ploegmaat Sosa: “Was wellicht de sterkste”

foto: Cor Vos

Egan Bernal was de grote favoriet om de Gran Piemonte te winnen en de Colombiaanse Tourwinnaar stelde ook niet teleur op de flanken van de klim naar Oropa. Al mag de 22-jarige renner wel zijn land-en ploeggenoot Iván Sosa bedanken, die de rode loper wist uit te rollen. “Hij was misschien wel de sterkste renner in koers”, zo laat Bernal weten in het flashinterview.

De stokoude klassieker werd volledig gedomineerd door de mannen van Team Ineos. De Britse sterrenformatie reed de hele dag op kop en wist op de slotklim de concurrentie uit het wiel te kletsen. “Ik vroeg de jongens om tijdens de koers een strak tempo te rijden, aangezien ik goede benen had”, aldus Bernal. “Ik moet Iván echt bedanken.”

“Ik heb dan wel gewonnen, maar misschien was Iván wel de sterkste renner. Hij heeft echt geweldig gereden en laat zien een van de beste klimmers in het peloton te zijn.” Bernal kwam dus als eerste over de streep, maar Sosa wist zelf ook nog als tweede te finishen. Het is voor Bernal overigens zijn eerste klassieke zege.

“Dit is een hele speciale overwinning, aangezien ik twee jaar heb gewoond in Italië. Het is altijd moeilijk om een wedstrijd te winnen. Dit is ook nog eens mijn eerste Italiaanse zege”, zo vertelt Bernal, die met vertrouwen kan toewerken naar aankomende zaterdag, als de Ronde van Lombardije op het programma staat.

Dit artikel delen:

3 Reacties

chasse patat 10 oktober 2019 om 17:25

Laat hem dan winnen, Egan, zoals een goede kopman betaamt!

Mark 10 oktober 2019 om 22:06

Ja, dat zou je denken desnoods samen de finish over, maar hij een paar centimeter eerder.

IlPirata 11 oktober 2019 om 02:34

Met de ‘nieuwe generatie ‘ Bernal, Hiquita, Sosa, Martinez en Lopez kan Colombia de komende jaren wel vooruit op klimgebied.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone