Bergtrui kan Tolhoek niet meer ontgaan: “Ik ben onwijs trots”

zaterdag 18 juni 2016 om 11:16
Bergtrui kan Tolhoek niet meer ontgaan: “Ik ben onwijs trots”

Foto: Sirotti

Als Antwan Tolhoek dit weekend gewoon op zijn fiets blijft zitten, wordt hij zondag gehuldigd als winnaar van het bergklassement in de Ronde van Zwitserland. “Ik ben onwijs trots dat ik zo’n prijs kan pakken in een grote WorldTour-koers”, vertelde hij gisteren, na opnieuw een dag in de aanval te zijn geweest, aan de NOS. “Dit is helemaal fantastisch.”

Bij de start van de ronde had het idee om het bergklassement te winnen nog niet door zijn hoofd gespeeld. “Ik wilde gewoon een keertje mee zitten in de vroege vlucht. We krijgen hier als Roompot een wildcard, dus dan moeten we niet naamloos rond gaan rijden.”

Tolhoek pakte de blauwe bergtrui al op de derde dag en bouwde door zijn aanvalslust een enorme voorsprong op. “Ik geloof dat ik hier van de zes dagen vijf keer in de kopgroep zit en bijna op elke col als eerste boven kom. En dat terwijl ik onder zeeniveau woon. Dat is toch wel vrij straf”, zegt de 22-jarige Zeeuw van Roompot Oranje Peloton lachend. “Je kan zeggen dat het geluk is dat ik altijd mee zit, maar misschien heb ik er toch wel een neusje voor.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

toke 18 juni 2016 om 14:44

@Wheely…Ik ben bang dat reacties hier helemaal niet gelezen worden…..Voor de gein plaats ik hier wel eens een domme reactie zoals 5 reacties terug…..Ik heb er nog nooit respons op gehad.

Thijs E 18 juni 2016 om 14:45

Prachtig interview, het plezier spat er vanaf

schipperaar 18 juni 2016 om 14:54

Plezier straalt er af, en wat is er mooier dan vaak als eerste boven komen, Tjallingi zijn carriere kan nooit meer stuk door de Postbank en deze jongen begint maar net en ziet in dat je in de bus nooiiiit leert klimmen.

vanSpringel 18 juni 2016 om 17:40

@toke
Denk je echt dat Tolhoek een potentiële tourwinnaar is omdat ie nu de bergtrui in de TdS zal gaan ophalen ?
Je bedoelt dat wat goed is ook snel komt ? of hoe dienen we jouw reactie te vertalen ?

Headlines

Materiaalzone

Populair