Berden de Vries haalt uit naar Roompot-Nederlandse Loterij: “Schijnheilige bende”

Berden de Vries haalt uit naar Roompot-Nederlandse Loterij: “Schijnheilige bende”

foto: Marcel Koch

zaterdag 10 maart 2018 om 13:40

Berden de Vries zette aan het einde van 2017 op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Na een minder jaar moest hij het veld ruimen bij Roompot-Nederlandse Loterij. Een gedwongen afscheid waar de Drent nog altijd moeite mee heeft, zo blijkt in een gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Het was een schijnheilige bende”, haalt De Vries hard uit naar zijn voormalige werkgever.

In de rubriek ‘Gast in Gasselte’ doet de ex-renner een boekje open over de (vermeende) werkwijze van de ProContinental-ploeg. “Alles gebeurt er achter je rug om. Ik heb mij drie jaar uit de naad gewerkt voor de ploeg, en ineens hoor je niks meer. Ze hebben me tot op de dag van vandaag nog altijd niet verteld waarom ik geen contractverlening heb gekregen. Sterker nog: ze hebben me nooit rechtstreeks gezegd dat ik geen verlenging kreeg. Ik voel me dan ook bedrogen.”

De Vries is ook niet te spreken over de begeleiding die hij kreeg. “Er was nul begeleiding. Je wordt als renner aan je lot overgelaten. Bij het één niveau lager rijdende Jo Piels was het allemaal beter geregeld. Vooral het drankgebruik bij de ploegleiding was buitensporig; er zitten gewoon alcoholisten bij. Er werd op een avond meer gedronken dan in een gemiddelde kroeg. Het is vooral pijnlijk voor de sponsoren. Als die eens wisten wat er speelt.”

Teammanager Zijlaard reageert op aantijgingen: “Herken me niet in geschetste beeld”
Teammanager Michael Zijlaard laat in een reactie weten zich totaal niet te herkennen in het geschetste beeld. “We zullen echt niet alles perfect hebben gedaan, maar ik herken me niet in wat Berden zegt. Het zal ongetwijfeld weleens gezellig zijn geweest, maar ik heb nooit signalen gekregen van alcoholmisbruik.”

“Het is jammer dat het zo gaat. We hebben hem drie jaar geleden de kans van zijn leven gegeven door hem een profcontract aan te bieden. Ik vind Berden ook een aardige jongen, ik kan verder goed met hem opschieten”, besluit Zijlaard.

Dit artikel delen:

42 Reacties

vlek 10 maart 2018 om 15:45

Kom lestertje, beetje consequent blijven.

0
Kruisberg 10 maart 2018 om 15:46

Heb nooit begrepen waarom Berden de vries bij deze ploeg zat. Was gewoon niet goed genoeg. Daarnaast haatte veel andere renners hem omdat hij alleen maar valpartijen veroorzaakte en dan iets riep van ‘dat hoort erbij’. En dan nu zo afgeven op de ploeg die hem een kans gaf, totale minkukel deze man! blij dat hij weg is uit het peloton, waarschijnlijk denken veel renners daar ook zo over!

0
r525 10 maart 2018 om 16:45

@jvh93
Als het waar is wat hij zegt dat zijn ploegleiding hem niet persoonlijk heeft gecontracteerd, zou ik ook niet naar hen stappen.

0
04398 10 maart 2018 om 17:08

Even natrappen omdat je geen nieuw contract kreeg, lekker makkelijk had in de afgelopen 3 jaar je bek open getrokken dan had je meer ballen gehad, maar nee toen kreeg je nog netjes iedere maand geld op je rekening gestort toen durfde je je mond niet open te trekken.

0
oborobo 10 maart 2018 om 17:13

Erik Breukink drinkt toch niet!

0
horsm 10 maart 2018 om 17:31

@04398, lekker makkelijk stoer doen achter je laptop. Ik neem aan dat jij je eigen baas regelmatig de waarheid zegt omdat je zulke enorme ballen had en het je niet uitmaakt of je je geld wel op je rekening gestort krijgt.

0
52voor11achter 10 maart 2018 om 18:42

Even serieus, als je wordt beschuldigd van een alcohol probleem lijkt mij een iets professionelere reactie verstandig. Op dit moment geloof ik het verhaal van de Vries.

0
winningmood 10 maart 2018 om 19:21

Doofpot ……

0
reusjen 10 maart 2018 om 19:29

@horsm
Het is toch gewoon normaal dat je binnen een bedrijf aangeeft als er iets niet klopt? Als er iets is dat mij niet zint of er heerst ergens onduidelijkheid over ga ik gewoon het gesprek aan. Dat je niet mort schreeuwen tegen je baas dat hij een alcoholist is, is wat anders. Maar zolang het respectvol is lihkt me er geen probleem te zijn.

0
delivio 10 maart 2018 om 22:14

Dadelijk gaat ie nog vertellen dat ze er coke snuiven en dat een mechanieker de dealer is………

0
Frits des Jeux 10 maart 2018 om 23:02

Zou me niet verbazen. Geloof De Vries. Heb Roompot altijd al een eng clubje gevonden.

0
Mwielerfan 11 maart 2018 om 02:25

Veel excuusjes hier zoals beperkte middelen. Maar slechte communicatie heeft weinig met beperkte middelen te maken, meer met beperkte inzet en beperkte coaches.
Bij zn continentale ploeg zou het beter geregeld zijn. Wat zijn daar jullie excuusjes voor?

0
Mwielerfan 11 maart 2018 om 02:30

Hoe weten sommige mensen hier trouwens dat hij deze zaken nooit intern bij de ploegleiders heeft aangekaart?

0
Mwielerfan 11 maart 2018 om 02:32

@jvh zeker de laatste aflevering van de monitor niet gezien over vertrouwenspersomen?

0
teunster 11 maart 2018 om 07:57

Horsm doe niet zo huilebalkerig. Ik zou zeker naar mn baas stappen als collegas van me alcoholverslaafd zijn. En ik denk minimaal 50% van de mensen zou dat doen, eerder meer.

In het interview komt hij over als een arrogante zak. Ik ken hem niet en weet niet of het zo is. Loopt nu stage bij de ronde van Drenthe en hoe hij daar over praat… ver-schrik-ke-lijk.
Inderdaad in het peloton niet geliefd en daarbuiten doet hij het niet veel beter.
Good riddance voor Roompot (waar ik trouwens ook geen hoge pet van op heb!)

0
xistnc 11 maart 2018 om 08:54

@teunster
Als die collega’s tot de staf behoren waarbij er een machtsverhouding bestaat tussen de renner en betreffende alcoholist(en), dan ligt dat allemaal iets gevoeliger.

Ik heb het in het bedrijfsleven ook meegemaakt, dat de vertrouwenspersoon toevallig precies die leidinggevende was, waar iemand mee in de clinch lag. Als alternatief werd toen een andere leidinggevende genoemd, die toevalligerwijs twee-handen-op-een-buik was met eerstgenoemde leidinggevende.

Een eventuele vertrouwenspersoon wordt helaas in het algemeen eerst en vooral aangesteld om aan regeltjes te voldoen, net zoals dat het geval is bij een OR.

0
west 11 maart 2018 om 10:30

Breukink, Zijlaard en Boogerd zijn natuurlijk om te beginnen de drie grootste boefjes van het Nederlandse wielrennen, dus die hebben de schijn tegen en wekken weinig sympathie op.
De omkadering verder met Van Poppel, Van Der Velde, Van Der Wildt en een stel Kreders laat het ook erg lijken op een ons-kent-ons clubje.
Tel daar bij op dat ze aan doorstroming van Nederlands wielertalent niks toevoegen, Van Schip en Van Der Hoorn gaan er uiteindelijk toch wel komen, net als Groenewegen en Tusveld, maar de mindere goden vinden absoluut geen doorstroming via Roompot, en rijden ook geen uitslagen op dit niveau.

Aan de andere kant valt er echter niks te zeggen over De Vries zijn verhaal.. Of hij spreekt de waarheid, of hij is een eikel. Op dit moment zouden beide waar kunnen zijn. Het vervelende voor De Vries is dat hij om te beginnen weinig krediet meer heeft bij zijn collega's en de mensen die zijn carriere van dichtbij gevolgd hebben.

Persoonlijk gun je de renners natuurlijk hun Nederlandse Proconti ploegje, Ligthart, Weening, Wippert, breakaway Brian, die verdienen een plekje tussen amateurstatus en de World tour in.
Anderzijds zou het, naar mijn mening, voor iedereen beter zijn als dat hele "Management" voorgoed op zou flikkeren. Het lijkt er alleen op dat het ene niet mogelijk is zonder het andere…

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone