Benoot voorlopig vijfde in klassement Parijs-Nice: “Podium wordt lastig”

zaterdag 13 maart 2021 om 18:20
Benoot voorlopig vijfde in klassement Parijs-Nice: “Podium wordt lastig”

Tiesj Benoot kon lang mee met Primož Roglič - foto: Cor Vos

Een prima Tiesj Benoot in de koninginnenrit van Parijs-Nice. Hij kwam in de rit naar Valdeblore La Colmiane als zesde over de meet, op slechts tien seconden van etappewinnaar Primož Roglič. Daarnaast schoof hij op naar de vijfde plaats in het klassement. “Dit positieve gevoel nemen we mee naar de volgende wedstrijden.”

Onder de vod van de laatste kilometer probeerde Benoot het nog even, maar op het geweld van Primož Roglič had de Belg geen antwoord. “Ik wou wel iets proberen, maar het zat er niet echt in”, erkent Benoot eerlijk in gesprek met Sporza. “Ik heb een beetje last van mijn onderrug, maar ik ben blij dat ik dicht bij de favorieten eindig.”

Tiesj Benoot staat op een voorlopige vijfde plaats op 1m34 van de oppermachtige Sloveen van Jumbo-Visma. “Roglič steekt erbovenuit, simpel.” Maar zou de Team DSM-renner nog naar het podium kunnen rijden? Het verschil met de huidige nummer drie, Alexander Vlasov is 23 seconden. “Ik ga straks het parcours voor morgen eens bekijken, maar ik denk dat het moeilijk wordt.”

Op het digitale huis van zijn werkgever ging Benoot nog iets langer in op de etappe. “Voor de slotklim was een smalle weg. Daar zat ik perfect gepositioneerd met dank aan de jongens, daardoor heb ik veel energie kunnen sparen. Op de slotklim reed Jumbo-Visma een heel hoog tempo. Na de aanvallen had ik moeite om mijn ritme te vinden, ik ben gewoon vol naar de streep gereden. Vijfde plaats van de klassementsrenners is niet slecht. Dit positieve gevoel nemen we mee naar de volgende wedstrijden.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

S. Morgenstern 13 maart 2021 om 18:36

Vijfde lijkt wel het maximale te zijn inderdaad, maar dat is totaal geen schande. Hij haalt een heel hoog niveau momenteel, dus dat beloofd voor de klassiekers. Benoot staat bij mij samen met Sep op de eerste rij van mannen waarvan ik hoop dat ze de grote drie eens kunnen verrassen.

Murcia 13 maart 2021 om 19:50

Het valt dan niet zo op maar hij rijdt hier echt een goede ronde, alleen de ITT viel dan wat uit de toon maar als stap op weg naar het rijden van toekomstige AK’s grote ronde kan deze vijfde plek nog wel eens waardevoller blijken te zijn dan het podium van een jaar geleden.

Cayolle 13 maart 2021 om 20:47

Benoot als ronderenner verrast mij hier toch al. Nooit gedacht dat hij top 5 in een ronde als Parijs-Nice kon rijden.

S. Morgenstern 13 maart 2021 om 20:51

Waarom niet? Hij deed het de afgelopen jaren al hier, in de Tirreno en zelfs in Zwitserland. Deze ronde past uitstekend binnen hetgeen we al veel langer van hem kennen.

peterwinnen 13 maart 2021 om 20:52

Vorig jaar was hij 2e…

Gilberto 13 maart 2021 om 20:56

Umm, heeft hele verdienstelijke klassementen gereden hoor de laatste jaren, in Zwitserland, NIce, Tirreno, Dauphine, Algarve…

Cayolle 13 maart 2021 om 21:10

OK, OK, Blijkbaar niet goed opgelet .. ;-) Altijd een ‘klassieker renner’ labeltje opgeplakt. Blijkbaar onterecht .. ;-) Derhalve voor mij verrassend.

peterwinnen 13 maart 2021 om 20:53

En in 2019 4e in Zwitserland

FritsvanHoefelen 14 maart 2021 om 00:38

Achterom kijken is ook nog wel handig

bartp25 14 maart 2021 om 08:58

Benoot is voor mij een renner met een enorme gunfactor zoals ik dat ook met vanmarcke heb. Beide renners zeer veelbelovend en veel kwaliteit. Ben benieuwd of Benoot nog de stap kan zetten naar wereldtop/winnaar Waar Vanmarcke nooit die stap heeft kunnen zetten en is blijven hangen als net niet renner die altijd goed was maar ook altijd wel een paar renners tegen kwam die sterker waren. Ik ben zelf bang voor Benoot dat het voor hem hetzelfde gaat zijn als je kijkt naar het geweld in ronde renners en de nieuwe garde in het klassieke werk.

S'mon 14 maart 2021 om 12:27

Ik ga ervan uit dat je met de nieuwe garde van het klassieke werk Wout, Mathieu en Flip bedoeld. Maar Benoot is even oud als Wout, jonger dan Flip, en maar één jaar ouder dan Mathieu, dus wie weet word hij wel de vierde van de drie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair