Benoot past voor Ardennenklassiekers en denkt aan Parijs-Roubaix
foto: Sirotti
zondag 16 december 2018 om 11:27

Benoot past voor Ardennenklassiekers en denkt aan Parijs-Roubaix

Tiesj Benoot volgt zijn hart: de renner van Lotto Soudal start ook volgend seizoen in de Vlaamse klassiekers. Dit betekent dat 24-jarige renner niet zal deelnemen aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Een optreden in Parijs-Roubaix sluit Benoot dan weer niet uit.

Dit jaar reed Benoot zowel de kei- als klimklassiekers, maar kwam hij in de Waalse koersen niet meer in het stuk voor. “Ik werd er niet weggereden, maar ik reed al sinds de Omloop het Nieuwsblad. Het beste was er af in Luik. Daarom staan de Waalse klassiekers niet op mijn programma.”

“Ik wil er ooit opnieuw aan de start staan, maar dan wel in absolute topvorm. Van de Omloop tot en met Luik is gewoon een té lange periode.” Benoot zal kortom wél te zien zijn in koersen als de Omloop het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar reed hij top-10 in drie kasseiklassiekers. “Mijn hart ligt bij de Vlaamse koersen.” Benoot zal wellicht wel starten in de Amstel Gold Race.

Deelname aan Parijs-Roubaix?
Benoot begint zijn seizoen zoals verwacht in Argentinië, om vervolgens zijn titel te verdedigen in Strade Bianche. Hierna volgt Tirreno-Adriatico, waar hij dit jaar als vierde eindigde. De grote vraag is echter of hij volgend jaar zal deelnemen aan Parijs-Roubaix. “Die kans is zeer reëel’, zo laat hij weten.

“Het is een lange, zware wedstrijd die me goed moet liggen.” Benoot reed twee keer eerder de Hel van het Noorden. In 2015 eindigde hij als honderdste, een jaar later als 114e. De renner van Lotto Soudal zal tot slot in juli aan de start staan van de Tour de France. Dit jaar viel hij nog uit in de Franse ronde.

Programma flag-be Tiesj Benoot voor 2019
flag-ar Vuelta a San Juan (27 januari-3 februari)
flag-be Omloop het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)
flag-it Strade Bianche (9 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-be E3 BinckBank Classic (29 maart)
flag-be Gent-Wevelgem (31 maart)
flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)*
flag-nl Amstel Gold Race (21 april)*

flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

* Onder voorbehoud

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 december 2018 11:40
*ah gelukkig toch de Amstel.
16 december 2018 11:48
Vraag me toch af wat hij kan als hij volledig op de Ardennen zou focussen, maar mooi dat hij gewoon de koersen gaat doen waar zijn hart ligt!
16 december 2018 11:50
Misschien moet Benoot zich enkel richten op de allergrootse en zwaarste wedstrijden. Als je ziet waar hij uitkomt bij zijn 1ste deelnames. 5de in De Ronde van Vlaanderen, 4de in de Tirreno, Strade Bianche spreekt voor zich en 20ste in zijn eerste Tour de France.
Hij zal door zijn gebrek aan een sprint toch sowieso weinig wedstrijden winnen in zijn carrière maar hij kan snel bergop rijden en hij heeft dus van nature een waanzinnig grote motor en kan . Laat hem de hele reeks van semi-klassiekers overslaan en ik denk dat ie dat tikje dan over heeft op de grote afspraken.
16 december 2018 12:02
Hij is een beetje een type renner dat wat tussen Vlaamse en Waalse koersen inhangt. Een programma met Strade, RvV, AGR, WP, LBL zou ideaal zijn volgens mij. Want in G-W, OHN, PR en KBK heeft hij toch niets te zoeken. Zou het echt zijn hart volgen zijn, of de verwachtingen van het Vlaamse publiek en media volgen.
16 december 2018 12:48
Hij zal wel moeten. Wie is er anders kopman bij Lotto voor de Vlaamse klassiekers? Keukeleire? Voor de Ardennen hebben ze Wellens...
    17 december 2018 05:57
    De Buyst voor Vlaanderen en Lambrecht voor Wallonië als medekopmannen?

Reacties zijn gesloten.